I hjerte av Europas mest dramatiske æra

Dette eksklusive myntsettet tar deg med på en spennende reise og gir deg en sjelden mulighet til å eie en del av Østerrike-Ungarns historie. Deres ambisiøse ekspansjon, med annekteringen av Bosnia og forsøket på å utvide inn i Serbia, kun et fåtall år før utgivelsen av originalmyntene i settet ledet direkte til utbruddet av første verdenskrig – konflikten som skulle ende alle kriger.

Myntene i settet forteller en gripende historie om makt, konflikt og den kulturelle kampen som utspilte seg i hjertet av Europa. Dette er ikke bare mynter, men tidskapsler som fanger essensen av en avgjørende tid i vår felles historie. Gjør din bestilling i dag og bli eier av et stykke verdenshistorie.

Bestill hjem nyheten nå og se frem til:

  • Gull- og sølvarven til Østerriket-Ungarn
  • Orginalmynter som har sett starten på første verdenskrig!
  • 20 corona i gull og 5 corona i sølv - historiske orginalmynter
  • Utfyllende historiehefte og treskrin for presentasjon og oppbevaring

Sikre deg det historiske settet for kun 10.990 kr + 69 kr i frakt. Ønsker du å dele betalingen i tre lette, rentefrie delbetalinger av 3.689,33 kr kan du gjøre det ved bestilling.

Smeltedigel av nasjonaliteter

Østerrike-Ungarn var et dobbeltmonarkiet og en smeltedigel av nasjonaliteter inkludert polakker, tsjekkere, slovakere, ungarere, tyskere, kroater og slovaker for å nevne noen. Landet sto i sentrum under en tidsalder preget av intense kulturelle og politiske spenninger. Myntene i det eksklusive settet er ikke bare sjeldne samleobjekter, de er symboler på en epoke der kampen for kulturell dominans og nasjonal identitet la grunnlaget for noen av de største hendelsene i moderne historie.

Østerrike-Ungarn, ofte sett på som Europas kruttønne, var en katalysator for omveltende bevegelser som kommunisme, anarkisme, og sterk germansk og slavisk nasjonalisme. Dette var et land på randen av revolusjon, et sentralt punkt hvor verdenshistoriens gang tok en dramatisk vending.

På grunn av det lave antallet eksklusive myntesett og populariteten rundt første verdenskrig og stormakter anbefaler vi rask bestilling!

Spesifikasjoner
Pålydende:
5 corona (sølv) / 20 corona (gull)
Utgivelsesår:
1900-1907 (sølv) / 1892-1905 (gull)
Metall:
Sølv / gull
Diameter:
36 mm (sølv) / 21 mm (gull)
Vekt:
24 gram (sølv) / 6,78 gram (gull)
Advers:
Keiser Frans Josef av Østerrike-Ungarn (begge)
Revers:
Den østerriksk-ungarske tohodede ørn (begge)
Utgivelsesland:
Dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn