Mynten som representerer utøverne som har seiret før startskuddet går


Det finnes menn og kvinner blant oss som har forsert hinder etter hinder som burde fått medaljer for motet og viljestyrken de har vist. Flere av disse skal i Tokyo OL i 2020 (som arrangeres sensommeren 2021) konkurrere om det edleste av metall.  

Mynten over er en hylles til svømming og paralympics som arrangeres i Tokyo OL 2020, paralympics er de offisielle olympiske lekene for utøvere med fysisk funksjonshemning. Svømming har vært representert i alle paralympiske sommerleker. 

Norge har en lang historie når det kommer til paralympics. Vi har deltatt i alle sommer lekene, med unntak av Tokyo 1964, siden de for første gang ble holdt i Roma i 1960. Kanskje aller best husker vi de paralympiske vinterlekene på Lillehammer i 1994 hvor Norge tok hele 64 medaljer, attpåtil 29 gullmedaljer! 

Paralympics handler om å vise verden hva som er mulig å få til. Det handler om forbilder som på tross av sine fysiske utfrodringer klarer å nå den øverte toppen av verdenseliten i sin idrett. 

På samme måte som enhver atlet kjemper disse utøverne mot målene raskere, sterkere og høyere. Flesteparten av dem lever og trener som en hvilken som helst annen toppidrettsutøver og alle har samme mål om å bli best i den idretten de driver. 

Samlerhuset ønsker alle idrettsutøvere som skal delta i Tokyo OL 2020 lykke til, spesielt de kledd i rødt, hvitt og blått! 

Spesifikasjoner
Pålydende:
1.000 yen
Metall:
99,9% Sølv
Diameter:
40 mm
Vekt:
31,1g
Kvalitet:
Proof
Opplag:
100.000
Utgivelsesår:
2019
Advers:
To svømmere med tradisjonelle Ryusui-mønster i bakgrunnen, som symboliserer vannstrømmen
Revers:
Offisiell Tokyo 2020 Paralympic logo. Hologram med kirsebærblomstrer og ginkgoblader