De norske posthornfrimerkene fyller 150 år!

Det var i 1855 at frimerker kom til Norge. Fire skilling var valøren på det første frimerket ettersom det var prisen på å sende brev rundt om i landet. De første 17 årene hadde frimerkene motiv av Norges krigsvåpen og Kong Oscar I i profil. Da det skulle lages et nytt motiv, ble det bestemt at det ikke skulle brukes kongeportrett, men heller motiv av posten selv. Posthornet ble et naturlig valg.

Gjør din bestilling av verdens mest berømte frimerkemotiver, for kun 3.990 kroner. Forsendelsen kommer med eget hefte med den unike historien om posthornfrimerkene. Dette er det perfekte sett for deg som er spent på frimerker!

Nå kan du sikre deg et sett med 8 av de mest populære Posthornfrimerkene:

  • Sett med et av de mest berømte frimerkemotivene!
  • Verdens lengstlevende uavbrutte frimerkeutgave
  • Historiehefte om Posthornfrimerkene

Posthorn - frimerkene som var med å skape det moderne Norge

Posthornfrimerkene er verdens eldste fortsatt eksisterende frimerkemotiv, mer eller mindre uforandret siden de først ble introdusert i 1872. Posthornfrimerket er en stor del av Norges frimerkehistorie og utvikling som land. I løpet av posthornets periode, gikk Norge nemlig fra et beskjedent, lite land til et industriland og en handelsstormakt. For med frimerkene ble det rimelig å sende brev i Norge, og en langt mer effektiv måte å kommunisere på, over lengre strekninger. 

Under ser du tre av de åtte frimerkene som følger med settet i hver sin valør (skilling, øre og kroner) og hver sine farger. På 150 år har frimerkene forandret seg mye, men også beholdt tradisjonen og designet:

Om du ønsker å begynne din samling med frimerker eller legge til flere, anbefaler vi deg dette settet med helt unike Posthornfrimerker med en utrolig historie! Bestill allerede i dag!

Spesifikasjoner
Anullering:
Stemplet
Pålydende:
5 øre, 10 øre, 3 skilling, 3 øre, 15 øre, 60 kr
Årstall:
1872 - 1922