Queen er et av verdens mest ikoniske band. Med Freddie Mercury i spissen brakte de med sin umiskjennelige stil rock til et helt nytt nivå. Gjennom hele deres utrolige musikkarriere ga de ut hit på hit, solgte ut stadionkonserter over hele verden og inspirerte en helt ny generasjon musikere.

For første gang er et britisk band hedret på en offisiell minnemyntutgivelse fra Det Kongelige Britiske Myntverket!

  • Offisiell minnemynt fra Det Kongelige Britiske Myntverket
  • Preget i 99,9 % sølv og høyeste proofkvalitet
  • Utgitt i kun 10.000 eksemplarer
  • Leveres i originalt skrin med ekthetssertifikat
  • Kun 1.490 kroner – fraktfritt tilsendt
  • Ingen videre forpliktelser

Minnemyntens spennende motiv

Det er Chris Facey ved Det Kongelige Britiske Myntverkets som har designet myntens motivside. På motivet har han forsøkt fange det han omtaler som bandets musikalske demokrati.

«Alle de fire bandmedlemmene var likeverdige. Ja, Freddie var fargerik og hans teatralske opptreden er en stor del av Queen, men et band er mer enn frontfiguren. For å reflektere denne balansen, har jeg skapt et design der instrumentene er i fokus. Slik formidles dessuten Queens musikalske egenskaper og lidenskap for musikken.»

Her får du både Freddie Mercurys Bechstein-piano som han brukte på Bohemian Rhapsody, Brian Mays Red Special gitar, Roger Taylors Ludwig basstromme og John Deacons Fender Precision bassgitar, den samme modellen brukt i videoen til Don’t Stop Me Know. Den observante vil kunne legge merke til at det er åpningsakkorden til rockeoperahiten Bohemian Rhapsody som er markert på pianoet i motivet.

Queen-logoen er plassert i midten av myntmotivet, understreket av Freddie Mercurys signaturmikrofonstativ. Her er alle elementene som ga bandet sin særpregede stil.

«Det er en stor ære å få designe denne Queen-mynten. Ikke bare siden jeg er en stor fan, men også fordi det er et stort privilegium å få bidra til mynthistorien.»

Minnemyntens advers bærer Storbritannias offisielle myntportrett av dronning Elizabeth II. Minnemynten er en offisiell britisk utgivelse, godkjent av Buckingham Palace.

Minnemyntutgivelsen markerer Storbritannias hyllest til bandet, foreviget i edelt metall – et varig og verdig minne for et av rockens største bidragsytere. Sikre deg ditt eksemplar!

Spesifikasjoner
Pålydende:
£2
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,99% rent sølv
Diameter:
38,61 mm
Vekt:
31,21 gram
Opplag:
10.000
Utgivelsesland:
Storbritannia