Offisiell 1 Sovereign gullmynt

Du som sikret deg den spennende boken om andre verdenskrig får nå muligheten til å sikre deg kronen på verket - gullmynten preget til heder for de britiske pilotene som kjempet i "The Battle of Britain". Sovereignmynten er preget i 22 karat gull, med beste pregekvalitet - proof. Opplaget er strengt begrenset til 4999 eksemplarer, der vi KUN får 50 til Norge! 

Bestill i dag, så kan du glede deg til dette:
 Offisiell Royal Air Force Sovereign - preget til ære for de britiske pilotene 
▪ Preget 22 karat gull og beste pregekvalitet - proof
▪ En av KUN 50 eksemplarer som kommer til Norge

Boken hadde et opplag på 200 og ble utsolgt. Det vil bare komme 50 av disse myntene til Norge, så bestill allerede nå dersom du ønsker en til din bok!

Den offisielle Royal Air Force gullmynten kan bli din for 10.990 kr. Dersom du ønsker å dele beløpet i mer bekvemme, rentefrie rater kan du ringe oss på 0 25 50 og oppgi bestillingsnummer 47027954, så hjelper vi deg gjerne! Om du deler på 3 rater blir det 3.664 kr å betale i hver rate, helt rentefritt. 

The Battle of Britain

For 80 år siden kjempet de tapre, britiske pilotene en av de viktigste kampene i andre verdenskrig - The Battle of Britain. Kanskje er dette også en av de viktigste kampene i verdenhistorien generelt.

Etter første verdenskrig nedprioriterte mange europeiske land, spesielt de som vant, forsvaret sitt. De var slitne av krig, og ønsket å heller bygge opp andre deler av samfunnet sitt. Da Adolf Hitler kom til makten hadde Tyskland ingen rike, ingen makt, dårlig med hær og lite industri. Det de derimot hadde gjort var å utvikle sitt eget flyvåpen i skjul, noe som virkelig ble prioritert under Hitlers makt. Han bygde opp både industrien og hæren - helt under radaren til andre stormakter i Europa. I 1935 ble Luftwaffe offisielt erklært dannet, og de viste seg å være både raske og gode på å utvikle fly og krigstrategier for luftkrig. Storbritannia var ikke like raske, og prioriterte jagerflygere først i 1937. Fram til da satset de på at bombeflygere var alt de trengte. Den britiske hær hadde få fly, som ikke var veldig moderne og det var i tillegg mangel på piloter. Storbritannia var dårlig forberedt på krigen med utdaterte våpen. De var ikke klar for den nye tiden, og hadde det travelt med å hente seg inn. Tyskerne var bedre forberedt med flere, mer moderne fly og topp trente flygere. 

Før en invasjon av Storbritannia kunne skje måtte tyskerne vinne luftrommet. Britenes luftvåpen besto for det meste av Hurricane ML I jaderfly, som var tungstyrte fly. De hadde heldigvis også noen mer moderne Sptfire, som var raskere, mer lettstyrte og med større våpenstyrke. Tyskerne hadde moderne Messerschmitt-fly, noe som ga de overtaket. Men de undervurderte både Spitfire og britiske piloters sstandhaftighet. Det ble en langvarig kamp, fra 26. juni til 31. oktober, der britene bare var dager fra å ikke kunne forsvare seg lengre. De sto på til siste slutt, noe som betalte seg!

Tyskerne ga opp Operasjon Sjøløve, invasjonen av Storbritannia, i desember 1940. Reelt hadde de da tapt kampen om luftrommet. Bomberaid fortsatte, men britene hadde påført tyskerne et uvanlig tap.

Mynten du kan kapre

Sovereign er en mynt med lang tradisjon i britisk mynthistorie. Mynten du nå kan sikre deg er preget av den berømte gravøren Paul Day.

På reversen til denne mynten kan du se to jagerfly, sannsynligvis Spitfire, på hver sin side av Londons berømte St. Paul Cathedral, som overlevde flere bombeangrep. Foran katedralen ser du de frivillige medlemmene av Observasjonskorpset. På den tiden var radar svært underutviklet, og disse frivillige spilte en svært viktig rolle for at man skulle være forberedt på fiendtlige fly. 

Adversen viser et portrett av Dronning Elisabeth II. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 Sovereign
Kvalitet:
Proof
Metall:
22 karat gull
Diameter:
22,05 mm
Vekt:
7,98 g
Opplag:
4999
Antall til Norge:
50 stk
Utgivelsesår:
2020
Utgivelsesland:
Gibraltar
Gravør:
Paul Day
Advers:
Dronning Elisabeth II
Revers:
To jagerfly, sannsynligvis Spitfire, St. Paul Cathedral og de frivillige i Observasjonskorpset
: