Verdens undergang "Ragnarok" på minnemynt i 24 karat rent gull

Ragnarok er i norrøn mytologi navnet på hele verdens undergang. Myten er godt forankret i norrøn kultur, og forestillingen om kosmisk kaos og kollaps var uunngåelig. Den tidligere norske vikingøya Isle of Man har nå utgitt en prestisjeutgave med motivet av Ragnarok i 24 karat gull til 10.990 kroner. Denne minnemynten er preget i et begrenset opplag på 500 eksemplarer. 


DETTE KAN DU SIKRE DEG:
- 24 karat gullmynt med motiv av Ragnarok i norrøn mytologi
- Utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man
- Preget i beste pregekvalitet - proof
- Ugitt i begenset opplag på 500 eksemplarer på verdensbasis
- Historisk dokumentasjon skrevet av spesialist på norrøn mytologi
- Alltid 30 dager full returrett

Beløpet kan deles opp i rentefrie avdrag, da kontakter du bare kundeservice på telefon 0 25 50.

Minnemynten «Ragnarok» er tegnet av Jannicke Wiese-Hansen, som har fått det ærefulle oppdraget å designe de offisielle minnemyntene med vikingmotiv. Hun er kjent for sine flotte illustrasjoner som ligner treskjæringskunst, en kunstform som passer ypperlig på de flotte vikingmyntene fra vikingøya Isle of Man.

Med offisielt myntportrett av Elizabeth II
På revers side vises Jody Clarks offisielle myntportrett av Elizabeth II. Isle of Man var i over 400 år fra vikingtiden til middelalderen under norsk styre, men er i dag et demokratisk monarki med den britiske dronningen som statssjef. Hun er likevel ikke dronning på den selvstyrte øya, men Lord of Man. Den lille øya i Irskesjøen har mange spor av den norske perioden i både språk og kultur, og er svært stolte av sin vikingarv.

Historisk dokumentasjon skrevet av spesialist
Til å følge gullmynten mottar du omfattende historisk dokumentasjon som omhandler mytene rundt Ragnarok, skrevet av religionshistoriker og spesialist på norrøn religion, Gro Steinsland.

Spesifikasjoner
Utgivelsesland:
Isle of Man
Utgivelsesår:
2020
Pålydende verdi:
Double crown
Kvalitet:
Proof
Metall:
24 karat gull
Opplag:
500
Diameter:
26 mm
Vekt:
10 gram