Settet inneholder en offisiell og eksklusiv Krugerrand gullmynt med Remembrance Day-myntmerke og en minnemedalje i 99,9 % rent sølv fra Det Norske Myntverket, preget på dagen for Forsvarets minnedag for de falne. Kun 100 eksemplarer av denne minnemedaljen preges på dagen. 

Minnedagen ble markert for første gang for 100 år siden, året etter at første verdenskrig var over. Først som Armistice Day for å minne ofrene etter det som lenge ble kalt den store krigen, deretter som Remembrance Day etter nok en verdenskrig.

Første verdenskrig var krigen som la Europa i ruiner og som røvet oss for en hel generasjon unge menn. 11. november 1918 stilnet endelig våpnene på Vestfronten da våpenhvilen mellom Tyskland og de allierte ententemaktene ble underskrevet i en togvogn i den nord-franske byen Compiègne.I dag markeres Remembrance Day over hele verden, også i Norge, for å minne de som har omkommet i tjeneste – både under første og andre verdenskrig og i andre operasjoner.

Minnemedalje i 99,9 % sølv fra Det Norske Myntverket
Minnemedaljen til minne om nordmenn som har gitt sitt liv til freden ble preget ved Det Norske Myntverket på Kongsberg nøyaktig på dagen for Forsvarets minnedag for de falne. Samtidig som medaljepressen gikk på Kongsberg, la Norges kronprins Haakon ned en krans ved minnestøttene på Akershus Festning der hovedarrangementet finner sted hvert år. Forsvarets minnedag for de falne er en markering innstiftet av det norske forsvaret for å hedre personell som har omkommet i tjeneste. Minnedagen markeres av alle Forsvarets avdelinger, og har siden 2007 vært en årlig markering fastsatt til første søndag i november som i 2019 falt på den 3. november.

Gullmynten i dette krigsminnesettet er en sørafrikansk Krugerrand forsynt med et eget myntmerke eksklusivt for Samlerhusets samlere, for å hedre Norges og verdens ukjente motstandshelter og alle de falne i krig. Krugerrand er en av verdens mest berømte gullmynter, og er preget i 22 karat rent gull.

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof sølvmedalje og Proof gullmynt
Metall:
99,9% sølv i medaljen og 91,6% i gullmynten
Diameter:
38,61 mm (sølvmedaljen) og 22 mm (gullmynten)
Vekt:
20 gram (sølvmedaljen) og 8,48 gram (gullmynten)
Opplag:
100 sett
Utgivelsesland:
Det Norske Myntverket (sølvmedaljen) og Sør-Afrika (gullmynten)