Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo.

Selskapet er en av Europas største aktører innen samlerobjekter, og eier Det Norske Myntverket på Kongsberg. Selskapet er 100 % norskeid.

Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker og sedler, og tilbyr mynter fra verdens nasjonalbanker og myntverk.

Gjennom tiden har selskapet samarbeidet med en rekke museer, historikere og fagmiljøer om dokumentasjon og formidling av historie. Samlerhuset står bak oppføringen av monumentet Pelle-gruppa (2013), Max Manus (2010), portrettmaleriene «Frigjøringskongene» (2015) som er utstilt på Norges Hjemmefrontmuseum og «Signingsmorgen» (2016) som er utstilt i Nidarosdomen.  Samlerhuset var blant initiativtakerne til det nasjonale Krigsseilerregisteret (2014).

I 2016 bragte Samlerhuset verdens dyreste mynt, «Flowing hair» på turne i Europa. Bedriften har engasjert seg for rettferdig gullgruvedrift i samarbeid med organisasjonen Fairmined, og fra 2015 har Nobels Fredspris Medalje blitt preget i Fairmined gull på Det Norske Myntverket, som følger av dette initiativet.

Vi utgir også fagmagasinet Mynt & Historie, og står bak den populære www.samlerhuset.blog. Samlerhusets formål er å skape samlerglede og å formidle historie.

Her kan du lese mer om Samlerhusets historie!

Følg oss på sosiale medier!

Facebook Instagram Samlerhusetbloggen YouTube