Hjertelig velkommen til Samlerhuset – og myntenes forunderlige verden!

 

Mynter, frimerker, sedler og medaljer er spennende samtidsvitner og formidlere av historie. Vi sier ofte at dagen i dag, er morgendagens historie. Og mynter, frimerker, sedler og andre samleobjekter representerer alle en del av historien vår. Visste du at mynter har eksistert i over 2500 år? Og at det går an å skaffe seg originale mynter og medaljer fra alle disse årene tilbake? Når det nå preges mynter og medaljer i dag, så representerer disse samtiden. Mynter og medaljer er håndfast dokumentasjon av historien, og disse blir samleobjekter som skifter hånd generasjon for generasjon inn i fremtiden.

Tenk - med mynter og medaljer holder du i realiteten historien i din egen hånd! Er det ikke litt spennende å undre seg over hvilken helt spesielle reise hver eneste mynt har vært med på?

 

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset har solgt mynter, medaljer og samlerobjekter i Norge i alle årene. Vi er størst i Norge, og vi er også blant de største i Europa, med virksomhet i 16 land. Slik har vi tilgang på en verden av mynter og samleobjekter, som vi kan tilgjengeliggjøre for deg! Og vi garanterer alltid for ektheten og kvaliteten i objektene vi tilbyr deg. Det er trygt å handle hos oss, og vår visjon er å skape de beste samleopplevelsene. Alltid!

Selskapet er en av Europas største aktører innen samlerobjekter, og eier Det Norske Myntverket på Kongsberg. Selskapet er 100 % norskeid.

Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker og sedler, og tilbyr mynter fra verdens nasjonalbanker og myntverk.

Gjennom tiden har selskapet samarbeidet med en rekke museer, historikere og fagmiljøer om dokumentasjon og formidling av historie. Samlerhuset står bak oppføringen av monumentet Pelle-gruppa (2013), Max Manus (2010), portrettmaleriene «Frigjøringskongene» (2015) som er utstilt på Norges Hjemmefrontmuseum og «Signingsmorgen» (2016) som er utstilt i Nidarosdomen.  Samlerhuset var blant initiativtakerne til det nasjonale Krigsseilerregisteret (2015).

I 2016 bragte Samlerhuset verdens dyreste mynt, «Flowing hair» på turne i Europa. Bedriften har engasjert seg for rettferdig gullgruvedrift i samarbeid med organisasjonen Fairmined, og fra 2015 har Nobels Fredspris Medalje blitt preget i Fairmined gull på Det Norske Myntverket, som følger av dette initiativet.

Vi utgir også fagmagasinet Mynt & Historie, og står bak den populære www.samlerhuset.blog. Samlerhusets formål er å skape samlerglede og å formidle historie.

Her kan du lese mer om Samlerhusets historie!

Følg oss på sosiale medier!

Facebook Instagram Samlerhusetbloggen YouTube