‘Seiers-taler’ fra da Frankrike ble ydmyket - kun 990 kr!

I dag kan du bli eier av det som kanskje er Tysklands første mynt. Denne vereinsthaleren i sølv ble preget i 1871, året Tyskland ble ble samlet som en nasjonalstat.

Minnemynten markerer den tyske krigsseieren over Frankrike i 1870 og samlingen av Tyskland som ett rike. Samtidig er det er også en dårlig skjult fornærmelse mot Frankrike. Adversen er relativt harmløs, den viser bare kongen av Preussen, Wilhelm I. Reversen viser imidlertid Germania, personifiseringen av Tyskland med den tyske ørnen på skjoldet, og ordet "Siegesthaler", seiersdaler. Her er det seieren, ikke samlingen, som feires.

For kun 990 kr kan du glede deg til dette:
★ Preget for å minnes Tysklands seier over Frankrike
Sannsynligvis Tysklands første mynt! 
★ 150 år gammel, historisk sølvmynt


Mynten som minnes den tyske seieren over Frankrike

Det tyske nyhardrockbandet Rammstein omtaler Tyskland som "So Jung, und doch so Alt", så ung, men samtidig så gammelt. Tysklands historier er full av motsigelser. Tyskerne har eksistert siden før romerne erobret deler av området, men alltid som småstater som har kranglet mot hverandre, enten de har vært styrt av høvdinger, biskoper, hertuger, borgermestere eller konger. 

Alt forandret seg på 1800-tallet. Etter et mislykket liberalt samlingsprosjekt, tok den slu reven Otto von Bismarck, rikskansler i Preussen, saken i egne hender. Han fikk samlet Tyskland ved å provosere først Danmark, så Østerrike og til slutt Frankrike til krig. Stadig flere tyske delstater ble med, og da Frankrike angrep, var alle med på Preussens side. Krigen startet og sluttet i 1870, ettersom tyskerne var bedre forberedt og franskmennene ble ledet av Napoleon III, en dessverre blek utgave av Bonaparte-slektens militære evner. Denne minnemynten markerer denne seieren!

Markerer en numismatisk overgangstid

Det som også var spennende med denne mynten, var at det var en mynt i en numismatisk overgangstid. Dette var blant de siste dalere (thaler), fra 1873 av skulle Tyskland gå over til mark. Mark var bundet i gull, noe som var mer fornuftig på den tiden. I 1873 gikk også USA, Sverige og Danmark over til gull. Norge fulgte etter i 1875. Denne mynten var likevel gyldig betalingsmiddel fram til 1908, og var verdt 3 mark. Mange tyskere valgte nok å ha den på peishyllen.

Bestill i dag - vi har begrenset med antall tilgjengelige!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 vereinsthaler
Utgivelsesår:
1871
Metall:
Sølv (.900)
Diameter:
33 mm
Vekt:
18,52 gram
Motiv:
Wilhelm I av Preussen/Germania
Utgivelsesland:
Preussen/Tyskland