Shetlands-Larsens utolige meritter hedres på massiv bronsemedalje

Leif Andreas Larsen ble den høyest dekorerte allierte sjøoffiser under andre verdenskrig. Han reiste 52 turer frem og tilbake fra Norges vestkyst, fra Ålesund i nord til Egersund i sør, over Nordsjøen til Shetland med flyktninger, agenter og våpen. Som leder av Shetlandsgjengen ble han kjent som «Shetlands-Larsen», og han er en av Vestlandets store motstandshelter.

Nå utgis en storslått gigantmedalje i massiv bronse som et minne og som en heder til Shetlands-Larsens utrolige meritter. Du kan sikre deg bronsemedaljen for kun 199 kroner, fraktfritt tilsendt. Medaljen er utgitt i kun 1.000 unikt nummererte eksemplarer, og er hele 61 mm stor og er preget i 100 gram massiv bronse. Krigsminnemedaljen er preget med et eksepsjonelt detaljert dybdepreg du sjelden har sett maken til!

For kun 199 kroner kan du sikre deg:

  • Gigantmedaljen i bronse som forteller den utrolige historien om Shetlands-Larsen
  • Hele 61 mm stor og over 100 gram tung - med utsøkt detaljrikdom
  • Kun 1.000 unikt nummererte eksemplarer!
  • Din pris: kun 199,- fraktfritt tilsendt
  • Normalpris 640 kr + frakt 49,95 kr - du sparer nesten 500 kr!
  • Innleder samlingen ”Kampen for frihet 1940-1945” med 8 fantastiske medaljer og eksepsjonell krigshistorie,
  • Historisk dokumentasjon skrevet av anerkjente norske historikere
  • Alle medaljene er designet av Norges fremste illustratør
  • Ingen bindingstid - alltid 30 dager returrett
  • Et evigvarende minne som forteller historiene vi ikke bør glemme!

Vestlandets helter kjempet mot fiendtlige skip og farvann
Leif Andreas Larsen ble født i Bergen i 1906. Som mange andre ungdommer søkte han seg til sjøs. Og det var sjøen som skulle bli hans bane. Da krigen brøt ut meldte han seg til tjeneste. Han deltok først i kampene på Østlandet før han satte kursen mot Storbritannia og trening i Kompani Linge. Leif Larsen ble så sendt til Shetland for å delta i den gryende militære Nordsjøtrafikken. I alt ble det 52 turer over Nordsjøen fra Vestlandet med den lokalkjente bergenske skipperen Leif Larsen ved roret.

Nordsjøfarten var en risikabel affære, der man kjempet mot både fiendtlige skip og farvann. I september 1941 innførte dessuten Josef Terboven dødsstraff for forsøk på flukt til Storbritannia. Likevel fortsatte både Shetlandsgjengen og andre grupper aktiviteten. Det anslås at ca. 3 600 englandsfarere kom til allierte havner i sivile båter, på krigsskip eller båter rekvirert av norske eller britiske militære. Takket være helter som Leif Andreas Larsen.

Nå hedres Shetlands-Larsen på en storslagen krigsminnemedalje i massiv patinert bronse. 

Designet av en av Norges fremste illustratører
Alle medaljene i samlingen "Kampen for frihet 1940-1945" er designet av illustratøren Endre Skandfer. Skandfer er en prisbelønt illustratør, animatør og regissør. I tillegg til å designe alle gigantmedaljene i bronse har han også designet offisielle minnemynter for britiske Royal Air Forces 100-årsjubileum. Skandfer er også kjent for en rekke figurdesign fra barneserier og -filmer, tegneserien Krüger & Krogh og spesialeffekter blant annet i filmen om Max Manus.

Sikrer du deg den massive bronsemedaljen som hedrer motstandsmannen Leif Andreas Larsen, innleder du samtidig samlingen "Kampen for frihet 1940-1945", en unik dokumentasjon av krigshistorie i massiv bronse. 

Det er med stor ære og dyp takknemlighet vi endelig hedrer den legendariske motstandsmannen Shetlands-Larsen på denne flotte bronsemedaljen. Medaljen er utgitt i 1.000 unikt nummererte eksemplarer. Lave numre leveres først!

Kampen for frihet – dokumentert av Norges fremste krigshistorikere
Sikrer du deg bronsemedaljen som hedrer den legendariske motstandsmannen Leif Andreas Larsen, innleder du samtidig samlingen "Kampen for frihet 1940-1945", en unik dokumentasjon av krigshistorie i bronse. Samlingen består av 8 massive bronsemedaljer og videre forsendelser har en fast pris på 640 kroner + frakt  49,95 kroner. Medaljene blir sendt ca. én gang i måneden med 30 dager åpent kjøp og returrett. Det er ingen bindingstid, du samler så lenge du selv ønsker.

“Kampen for frihet 1940 - 1945” er en serie storslagne minnemedaljer du neppe har sett maken til. Alle medaljene er i samme utsøkte kvalitet og hedrer krigshelter, unike historier og heltemot. De utsøkt detaljrike medaljemotivene, og det eksepsjonelle motstandsarbeidet hvert enkelt medaljemotiv hedrer og representerer, gir deg en inngående beretning om de mange mer og mindre kjente helter som stod bak betydelig motstandsarbeid.

Krigshistorie står meget sterkt hos det norske folk og er også et meget stort interesseområde innenfor medaljesamling. 

Samlet utgjør de etterhvert et historieverk som hedrer de mange helter som kjempet mot nazismen og for et fritt Norge under andre verdenskrig, en historie vi aldri må glemme!

1. Jeg kan sikre meg den massive bronsemedaljen, som hedrer Leif A. Larsen, for kun 199 kr + frakt på 39 kroner . Samlerhusets normalpris er 640 kr (+ frakt 59 kr). Det betyr at jeg sparer over 400 kr mot normalpris.

2. Bestiller jeg den massive bronsemedaljenkan jeg velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Kortet jeg velger i VIPPS belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for medalje som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert preg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Når jeg sikrer meg bronsemedaljen som hedrer motstandsmannen og krigshelten Gunnar Sønsteby innleder jeg samlingen ”Kampen for frihet 1940-1945” helt uforpliktende. Samlingen med totalt åtte bronsemedaljer, er en hyllest til de mange motstandshelter som kjempet for et fritt Norge under andre verdenskrig. Dette betyr at jeg får tilsendt en ny bronsemedalje om lag en gang per måned. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. Prisen for de etterfølgende medaljene er per tid 640 kr + 59 kr i frakt og ekspedisjon. Eventuelle prisjusteringer kan forekomme og vil bli informert om i forkant.

5. Sammen med hver bronsemedalje mottar jeg ekthetssertifikat som garanterer medaljenes ekthet og kvalitet. Jeg får utfyllende historisk dokumentasjon til hver medalje dokumentasjon skrevet av noen av Norges mest anerkjente krigshistorikere.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av minnemedaljene, samt album for oppbevaring av dokumentasjonen. Samlerhusets normalpris for skrinet er 250 kr og 150 kr for albumet, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, betaler selv returporto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Ønsker jeg å avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger kostnadsfritt.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, medaljer og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Patinert
Metall:
Bronse
Diameter:
61 mm
Vekt:
Over 100 gram
Opplag:
20.000/ 1.000 nummererte eksemplarer
Kunstner:
Endre Skandfer