Produksjonsmaraton - Preges på dagen i dag, 25 år etter signingen!
De ansatte ved Det Norske Myntverket jobber skift for å klare å prege Signingsmedaljen og vil holde på så lenge det kreves for å klare å prege 1.000 eksemplarer. Maksimalopplaget er satt til 1000, men avhengig av effektiviteten og eventuelle stopp i pregemaskinene kan det bli preget færre. 

Et steinkast unna Nidarosdomen, preges Nidarosmedaljen på en original pregepresse fra 1700-tallet. Det blir et historisk øyeblikk da det igjen blir preget i Nidaros, slik det ble gjort for over 1000 års siden. Den første medaljen som ble preget i dag på morgenen, vil bli 
overgitt Steinar Bjerkestrand, direktør ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider. 

Samtidig i dag den 23. juni trykkes også kunstplakat av maleriet "Signingsmorgen", malt av Ross Kolby. Maleriet viser Konge- og Dronningkronen side om side i et stilleben. Kunstplakaten er en kunstnerisk markering, der Kolby symbolsk portretterer Kongen og Dronningen, signingsdagen og signingskatedralen Nidarosdomen. Kunstplakaten er eksklusivt for dette jubileumssettet.

Jubileumssettet inneholder også 200 kroner minnemynten fra 2012 med det unike dobbeltportrettet av kongeparet, samt årest mynter fra Norges Bank; 1 krone og 20 kroner i proof kvalitet. Alle de fem elementene vil bli forseglet og montert inn i skrin. Hvert jubileumssett er individuelt nummerert fra 0001 og oppover, og altså til maksimalt 1000.  Planleggingen har vært nitidig og ingenting skal være overlatt til tilfeldighetene. 

Svært raskt utsolgt
Det har vært utgitt «preget på dagen» sett i Norge tidligere, blant annet i forbindelse med 25-årsjubileet for tronskiftet tidligere i år, 200-årsjubileet for Norges Grunnlov i 2014, samt 100-årsdagen for unionsoppløsningen i 2005. Alle jubileumssett har blitt raskt utsolgt. Vi anbefaler derfor bestilling med en gang. Jubileumssettet «Signingen 25 år” koster totalt 3.990 kr. Samlerhuset byr på frakt.

Reservasjoner prioriteres i innkommende rekkefølge. Vi bekrefter mottak av reservasjon per mail eller brev, men endelig utfall av tildeling vil ikke være klart før etter den 23. juni, da antall pregede sett er fastlagt. Da får du beskjed. Utsendelse skjer i månedsskiftet juni/juli. Vær rask. Reservasjoner for å sikre deg ditt nummererte jubileumssett ”Signingen 25 år”.

Spesifikasjoner

SIGNINGSMEDALJEN
Metall:         99,9 % sølv belagt med 24 karat gull
Diameter:    38,61 mm
Vekt:            20 gr
Advers:         Detaljrikt medalje med portrett av Kong Harald V under den høytidelige signingen i 1991. I bakgrunnen Nidarosdomens karakteristiske rosevindu.
Revers:         Kunstnerisk gjengivelse av kongekronen, med tekst i nederkant: KONGERIKET NORGE
Kunstner advers: Joaquin Jimenez
Kunstner revers: Joaquin Jimenez

NIDAROSMEDALJEN
Metall:         Tinn
Diameter:    30 mm
Vekt:            6 gr
Advers:        Detaljrik medalje med motiv av Nidarosdomen,    med et middelalderske skjold som har bilde av St. Olav
Revers:        Kunstnerisk gjengivelse av kongekronen, med tekst i nederkant: KONGERIKET NORG
Kunstner advers: Joaquin Jimenez
Kunstner revers: Joaquin Jimenez

200 KRONER 2012
Metall:         92,5 % sølv
Diameter:    32 mm
Vekt:            16,85 gr
Advers:        Motiv av kongeparet, omkranset av teksten ”Kong Harald - Dronning Sonja - 75 år”
Revers:        Motiv av Norges riksvåpen; samt omskriften ”Kongeriket Norge”. - 2012 - 200 kr”

20 KRONER 2016
Metall:         Nysølv (81% Cu, 10% Zn, 9% Ni)
Diameter:    27,5 mm
Vekt:            9,90 gr
Kvalitet:       Proof
Advers:        Portrett av Kong Harald V kunstneren Ingrid Austlid Rises signatur IAR samt prege stempel hammer og bergsjern
Revers:        ”Norgespulsen” skildrer ideen om økonomi som et slags blodomløp som driver landet videre

1 KRONE 2016
Metall:         Kobbernikkel (75% Cu, 25% Ni)
Diameter:    21 mm
Vekt:            4,35 gr
Kvalitet:        Proof
Advers:        Viser et kors dannet av Kong Haralds monogram. Nederst står omskriften NORGE
Revers:        Motiv av en fugl sittende i rankeverk; en fri gjengivelse av utskjæringer på portalen til Hylestad stavkirke i Setesdal.

«SIGNINGSMORGEN» 
Størrelse:  30 x 20 cm
Type:         Kunstplakat
Kunstner:   Ross Kolby
Beskrivelse av kunstplakaten: 
Maleriet er en kunstnerisk markering, der Ross Kolby symbolsk portretterer Kongen og Dronningen, signingsdagen og signingskatedralen Nidarosdomen. Dette gjør han ved å male konge- og dronningkronen fra riksregaliene side om side i et stilleben. Kolby maler kronene stående på de røde putene i et symbolsk landskap. Over dem hvelver en stjernehimmel seg; symbolet på «firehundreårsnatten» da Norge var under dansk styre. Under kronene kneiser et grovt fjell; symbolet på den opprinnelige, selvstendige nasjonen Norge. Små spirer av gress og blomster i bergsprekkene symboliserer det unge, nye Norge i 1814 da vi atter ble selvstendige. Det er en svak strime av lys bak kronene som symboliserer morgenen; begynnelsen på det nye selvstyret. Maleriet favner symbolsk både fortidens kroninger i Nidarosdomen, Kongeparets egen signing så vel som kommende signinger.