Legendarisk design:
- Fåtall tilgjengelig!

I 2021 feiret de verdenskjente American Eagle-myntene 35-årsjubileum - med et av den numismatiske verdens mest kjente og ettertraktede myntdesign. For å markere den spesielle milepælen til Eagle-myntene, som først ble lansert i 1986, ble designet på myntenes revers - for aller første gang i historien endret! Kun i 2021 ble mynten preget med det originale designet, så vel som det aller første av jubileumsdesignet!

Sølvmyntsettet vi nå kan tilby et fåtall samlere inneholder to sølvmynter - en med det klassiske motivet fra 1986 og en med det nye designet som kun ble preget i 2021. Myntsettet kommer i skrin med to separate spesiallagde kapsler, unik plakett og dokumentasjon fra Coins & History Foundation. 

Bestill det ettertraktede settet i dag, så kan du glede deg til dette:
★ 
To amerikanske sølvmynter med både originalt og nytt design av klassiske Silver Eagle
★ Originale Silver Eagle sølvmynter - en av de mest etterspurte sølvmyntene i verden
 
Individuelle spesiallagde kapsler for hver mynt
★ 
Spesiallaget dokumentasjon fra Coins & history Foundation 

MERK: Opplaget på settet er på svært lave 999 eksemplarer på verdensbasis!

Til venstre ser du det originale designet fra 1986, og til høyre det unike designet fra 2021.

Nytt design på silver eagle - 2021

Endringen i designet på den amerikanske Silver Eagle-mynten tok flere måneder å bestemme. Den opprinnelige listen til US Mint over mulige design, som ble vurdert av myntgrupper og myntverket selv, inneholdt 35 forskjellige design. Til slutt ble en ny utforming av den amerikanske «bald eagle» i sitt naturlige element valgt til å erstatte John Mercantis heraldiske ørn. Den amerikanske «bald eagle», vises nå i et mer livaktig design, den storslåtte fuglen sveiper ned med vingene bøyd bak ryggen og en stor eikegren i klørne. Kunstneren Emily Damstra valgte å inkludere en eikegren med ørnen da eik er det nasjonale treet i USA og er et kjent symbol på styrke.

Forsiden av 2021 American Silver Eagle har Walking Liberty-design fra Adolph A. Weinman. Dette designet ble først utviklet i 1916 og ble opprinnelig brukt på US Mints halvdollar. Motivet viser Liberty i venstre-profil som går mot solen i horisonten. Under «Tr» i inskripsjonen «In God We Trust» finner du Weinmans signaturmerke bestående av hans «AW» initialer.

Hvorfor ørn på amerikanske dollar? 

Alle land har et nasjonaldyr, og løver og ørner er blant de mest populære. Amerikanerne bestemte seg for at den lokale ørnen, hvithodeørnen, skulle bli USAs nasjonalfugl. Ørnen kalles «bald eagle» fra en tid der «bald» betydde hvithodet eller hvithåret, ikke skallet. Benjamin Franklin mente at dyret var oppoturnistisk og ikke et godt forbilde. Han var overbevist om at hvithodeørnen stjal andres mat, og at kalkunen var et bedre alternativ. Han foreslo imidlertid aldri at kalkunen skulle bli nasjonalfugl.

Ørnen ble i 1782 erklært av Den kontinentale kongress (opprørernes regjering) som symbolsk for USA. I 1792 kom myntloven som erklærte at ørner alltid skulle være på mynter. Det ble også bestemt at 10 dollar skulle het en «eagle», eller ørn. Thomas Jefferson, forfatteren av uavhengighetserklæringen og en av de viktigste grunnlovsfedrene, var spesielt opptatt av ørnen.

Ørnen holder tradisjonelt en olivengren, symbolet på fred, og piler, symbolet på krig. Dette viser at kongressen, som ørnen symboliserer, har makt til å avgjøre krig eller fred. På USAs riksvåpen har ørnen 13 piler, en for hver av de første tretten statene. Amerikanske dollar og cent-mynter har sjelden plass til alle tretten.

Dette er et av verdens mest ettertraktede myntdesign, så vi forventer stor etterspørsel. Vær derfor rask om du ønsker å sikre deg ett eksemplar!

Spesifikasjoner
Utgiver:
US Mint
Årstall:
2021
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Metall:
99,9% Sølv
Diameter:
40,6 mm
Vekt:
31,1 gram
Pålydende:
1 Dollar