Tilsvarende mynter funnet i sjørøvernes skattekister! 

Myntsettet vi i dag kan tilby forteller historien som sjørøverne, verden over, og inneholder mynter som ofte dukket opp i sjørøvernes skattekister. Blant de spennende myntene i settet finner vi den spanske cob-mynten, eller 8 reales. Denne mynten var med god margin den mest ettertraktete av sjørøverne, og er den som har blitt funnet i flest skattekister opp igjennom. Denne mynten, også kalt peso, var opphavet til dollaren! 

Sammen med myntsettet får du også et spennende historiehefte som forteller den lange og interessante historien om sjørøvernes storhetstid! Det informative heftet er skrevet av Samlerhusets historiker.

Bestill i dag og se frem til: 

  • Hele fire originalmynter som alle sirkulerte under sjørøvernes tid!
  • Den spennende historien om sjørøverne og deres mynter  
  • Mynter som kan ha vært brukt av sjørøvere 

De fleste av oss kjenner til sjørøvere som Jack Sparrow og Long John Silver fra bøker og film. Myntene inkludert i settet ville vært mynter brukt av disse to legendariske sjørøverne! Også sjørøvere som Svartskjegg og Henry Morgan ville ha brukt flere av myntene i dette settet, førstnevnte er kanskje verdens mest kjente og ikoniske sjørøver noensinne. 

Sammen med det flotte settet får du et spennende historiehefte, skrevet av vår historiker.

Funnet intakt

Enkelte ganger har man funnet sjørøverskatter intakt, som oftest i vrak etter sjørøverskatter. Om man har sett film eller lest bøker om sjørøverne ville man tro at de som oftest gravde ned sine skatter i virkeligheten, men sånn var det ikke. I stedet brukte de dem i Port Royale eller Tortuga i dagens Jamaica. 

I tillegg til den spanske cob-mynten, forløperen til dollaren, ineholder settet en bronse- og tinnmynt fra Øst-India. Bronsemynten er fra Det nederlandske østindiakompania, dette var verdenshistoriens rikeste selskap under sjørøvernes tid! Sjørøverne stakk ofte kjepper i hjulene for de mektige nederlenderne, og da var det ofte slike mynter de stakk av med. 

Bestill i dag og motta originalmynter og historie fra sjørøvernes storhetstid!

Spesifikasjoner
Spansk 8 reales:
Sølv, ca. 27 gram. Størrelse varierer. Preget i Mexico by. 1556-1700
Nederlandsk duit:
Kobber, 3,15 gram, 21 mm. Utgitt av Det Forente Østindiakompaniet. 1726-1804
Palembang piti:
Tinn. Varierende vekt og størrelse. 1600 - 1825
Persisk abbasi:
Sølv. Varierende vekt og størrelse. Utgitt av Safavidisk Persia. Utgitt på slutten av 1600-tallet