Offisiell vikingmynt hedrer Slaget i Hafrsfjord - kun 99 kr!

For over 1150 år siden fant "Slaget i Hafrsfjord" sted. Her mener historikere at Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike, og ble Norges første enekonge. Slaget fant sted i år 872.

Du kan nå bli eier av en vakker detaljrik vikingminnemynt, belagt med sølv, som hedrer et av vikingtidens viktigste slag - Slaget i Hafrsfjord. Vikingmynten utgitt fra vikingøya Isle of Man kan bli din for kun 99 kr + frakt 49 kr - du sparer da totalt 560 kr! (Ord. pris 640 kr+69 kr frakt)

For kun 99 kr kan du glede deg til dette:
★ Vikingmynt som minner slaget i år 872, belagt med rent sølv

★ Detaljrikt dybdepreg med unik patinert overflate
★ Offisiell mynt fra den tidligere norske vikingøya Isle of Man
★ Innledning til en spennende samling bestående av store slag og kjente vikinger

Bestill allerede nå for å sikre deg din mynt!


For over 1150 år siden, ble Norge samlet

I år 872 fant det store sjøslaget i Hafrsfjord sted. Slaget, hvor Harald Hårfagre beseiret en rekke vikinghøvdinger, står sentralt i Norgeshistorien. Det regnes som det avgjørende slaget, hvor Harald Hårfagre sikret seg makten over Sør- og Vestlandet, og dermed ble den første enekongen i Kongeriket Norge. Det finnes imidlertid svært få kilder fra denne tiden, og historien er stort sett basert på sagaene og ulike skalder. 

Detaljrikt dybdepreg og spesiell pregeprosess

Myntens detaljerte motivside er utformet av den norske illustratøren Jannicke Wiese-Hansen som er verdenskjent for sine flotte og detaljerte vikingmotiv. På mynten ser man Harald Hårfagre som med sverd i hånden styrer sin flåte mot fienden i det store sjøslaget i Hafrsfjord i 872.

Vikingmynten er preget med et avansert dybdepreg som fremhever de spennende detaljene i motivet. Myntens utforming, med høyt relieff og den patinerte overflaten, gjør at motivet virkelig kommer til sin rett. Den kraftige skyggeleggingen og de skarpe detaljene gir tydelige assosiasjoner til den norrøne treskjæringskunsten. Etter pregingen er mynten belagt med rent sølv, før den foredles med en prosess som gir hver enkelt mynt en unik patina. Det betyr at ingen mynter er helt like!

Utgitt av vikingøya Isle of Man

Det er få andre steder i verden hvor vikingens kultur og historie er så levende som på den lille øya Isle of Man i Irskesjøen. Her grunnla blant annet vikingene i 979 det som er verdens eldste parlament som fortsatt er i bruk; Tynwald eller Tingvoll. Parlamentet på Isle of Man har ikke politiske partier, men velger fortsatt sine representanter slik vikingene gjorde det, fra ulike geografiske steder på øya.

Man er et selvstendig land med eget postverk, regjering, mynter og lover, men er knyttet til Storbritannia gjennom utenriks- og sikkerhetspolitikk. Charles III er øynasjonens overhode, men ikke som konge; han er Lord of Man.

Bestill i dag for å sikre deg din vikingminnemynt til kun 99 kr + frakt!

Spennende samling som starter med samlingen av Norge

Vikingminnemynten som hedrer Slaget i Hafrsfjord innleder uforpliktende samlingen «Vikingarven» . Her kan du sikre deg 8 flotte minnemynter belagt med ekte sølv, utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man, som ligger i Irskesjøen. Minnemyntene er preget med usedvanlig høyde i motivet, og påført patina for at alle detaljene i motivet skal komme så godt fram som mulig. De leveres uten beskyttelseskapsel, så du kan gjerne ta mynten i hånden, oppleve størrelsen, vekten og hardheten i metallet, samt føle dybden i motivet med alle detaljene!

Dokumentasjon skrevet av en av Norges fremste vikingeksperter
Sammen med hver minnemynt i samlingen «Vikingarven» vil du motta utfyllende historiekort som forteller den spennende historien rundt minnemyntens tema. Dokumentasjonen er skrevet av en av Norges fremste eksperter på vikingtiden, forfatter og professor Torgrim Titlestad. Dette gir deg mulighet til å bygge opp et helt spesielt historieverk over vikingtidens historie.

På historiekortene som følger med minnemynten «Slaget i Hafrsfjord» kan du lese mer om det store sjøslaget, bakgrunnen for slaget, og vikingekspertens betraktninger rundt det geografiske perspektivet på slagstedet som antas å være opphavet til kongeriket Norges fødsel.

  1. Jeg kan nå sikre meg den offisielle vikingmynten belagt med rent sølv og patinert overflate, med motiv fra Slaget i Hafrsfjord til kun 99 kroner + frakt på 49 kroner. Normalpris for mynten er 640 kr (+ frakt 69 kr).

  2. Jeg har 30 dager full returrett og kan bestille vikingmynten hjem, ta den i nærmere øyesyn, og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Vikingmynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

  3. Om jeg sikrer meg vikingmynten «Slaget i Hafrsfjord» innleder jeg samtidig samlingen «Vikingarven 793-1066» helt uforpliktende. Samlingen består av 8 vikingmynter utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man. Jeg får mulighet til å bli med på en historisk reise gjennom vikingtiden, illustrert på sølvbelagte mynter, og bli kjent med vår stolte vikinghistorie - slik jeg aldri har sett den før!

  4. Som samler får jeg tilsendt en ny vikingmynt med spennende vikingmotiv og fascinerende dybdepreg. Vikingmynten er belagt med rent sølv og patinert for å få frem alle detaljer i motivet. Jeg mottar disse ca en gang i måneden. Hver vikingmynt koster 640 kr, frakt og ekspedisjon tilkommer på 69 kr. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

  5. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad omfattende historisk dokumentasjon skrevet av en av Norges fremste vikingeksperter, forfatter og professor Torgrim Titlestad. Jeg mottar også et praktisk omslag utført i kunstskinn (verdi 100 kr) der jeg kan oppbevare ekthetssertifikatene og samlingens eierbevis, et flott album i sort kunstskinn (verdi 200 kr) der jeg kan oppbevare den historiske dokumentasjonen. Jeg får også en spesiallaget samlemappe der jeg kan oppbevare vikingmyntene. Alt dette får jeg uten ekstra kostnad slik at jeg får maksimal glede av å samle på vikingmyntene som forteller den fascinerende historien om vikingtiden og noen av våre store vikingkonger.

  6. Jeg har alltid 30 dager full returrett, og betaler selv frakt ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betalingsmåte, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50 eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

  7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat og eierbevis medfølger samlingen.

  8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.
Spesifikasjoner
Opplag:
30.000
Pålydende:
1 crown
Utgivelsesår:
2017
Kvalitet:
Patinert
Metall:
Sølvbelagt bronse
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
32,6 gr
Kunstner:
J. Wiese-Hansen og Jody Clark
Advers:
Portrett av Dronning Elisabeth II
Revers:
Harald Hårfagre med hevet sverd styrer flåten sin mot motstanderens i Hafrsfjord. I bakgrunn vises en slaglinje av vikingskip.