Over 1.000 år gamle vikingmynter

Nå kan du bli eier av historiske og spennende mynter fra vikingenes kanskje dystreste side, Slavehandelen. Settet består av hele tre sølvmynter som vikingene mottok som betaling for salg av slaver langs Silkeveiens beryktede slavemarkeder. Alle de tre originalmyntene er mer enn 1000 år gamle!

Bestill nå og se frem til

  • Originale sølvmynter brukt av vikingene
  • Tre over tusen år gamle sølvmynter- den eldste over 1400 år!
  • En sjelden mynt fra Tabaristan - etterspurt av myntsamlere over hele verden!
  • Spesiallaget skrin, garanti for ekthet og 30 dager åpent kjøp - ingen videre forpliktelser!

De spennende mynten kan bli dine for kun 4.990 kr + frakt, om du ønsker kan du dele beløpet i 2 mindre rentefrie delbetalinger à 2524,50 kr (inkludert frakt) ved bestilling.

Settet inneholder en drakme fra Sasaniderriket, en halvdrakme fra Tabaristan og en arabisk dirhem.

Vikingenes første mynter

I lang tid hadde vikingene ikke egne mynter, men da de dro til steder de kunne drive med handel, var det klart at man måtte ha noen mynter for å handle med lokalbefolkningen. Og vikingene var ingenting om ikke tilpasningsdyktige. Franske denier, tyske pfennig og engelske pennier fant veien til vikingenes lommer. Likevel bleknet inntaket i forhold til de tre myntene i dette myntsettet.

Da vikingene oppdaget veien til Tabaristan, kom de i kontakt med det store og rike Abbasidiske kalifat. I denne halvselvstendige staten fantes det et enormt slavemarked, og folket der sultet etter de lyse slaverne som vikingene hadde tatt med seg som treller. I nesten to hundre år ble et handelsnettverk bygget der vikingene solgte slaver og fikk sølvmynter i retur. Disse sølvmyntene fant veien tilbake til hele Skandinavia.

Kort sagt er dette de myntene vikingene i stor grad brukte

Spesifikasjoner
Antall mynter:
3
Metall:
Sølv
Land:
Tabaristan, Sasaniderriket, Det abbasidiske kalifat
Valør:
Halvdrakme, drakme og dirhem
Diameter:
25 mm, 30 mm, 20-26 mm