En hyllest til Dronning Elizabeth II
- hennes siste Sovereign-mynter i sølv

Nå kan du for aller siste gang sikre deg dronning Elizabeth II Sovereign-mynter i sølv! Sølvsettet er en hyllest til dronningen som gjennom 70 år har vist en urokkelig hengivenhet til folket i Storbritannia og Commonwealth. 

Det er ingen tvil om at Dronning Elizabeth II utførte sine plikter som monark, kone, mor, bestemor og oldemor med den største hengivenhet gjennom hele livet. Nå hylles hun med dette 5 myntsettet og vi takker hele verdens dronning for et helt liv med tjeneste, plikt og hengivenhet.

Vær rask og sikre deg:

  • En hyllest til Dronning Elizabeth II - hennes siste Sovereign-mynter i sølv
  • 5 sølvmynter med Kongelig dobbeltportrett
  • eksklusivt pregemerke 1926-2022
  • Et av kun fem sett tilgjengelig!

Myntsettet har et strengt begrenset opplag på 9.999 på verdensbasis og er eksklusivt for Samlerhuset. Kun 30 sett av totalopplaget gikk til Norge - vi anbefaler deg å være rask for å sikre deg et av de 5 siste!

Klassisk og moderne portrett

De fem sølvmyntene avbilder Dronning Elizabeth IIs portrett i "ung" og "gammel" stil. Det fanger øyeblikket da hun først kom til tronen i en alder av bare 25 år, og hennes siste portrett i en alder av 96 år i 2022. Dronning Elizabeth II har slått en rekke rekorder og er den første britiske monark som kunne feire platinajubileum - hele 70 år på tronen.

Portrettene er delt av et septer med St. Edwards krone, den offisielle kroningskronen plassert på toppen. Nedenfor er eikekvister inspirert av skjoldet til House of Windsor. Nederst i midten av designet er skjoldet hentet fra de britiske monarkenes våpenskjold. Inskripsjonen lyder "Jeg erklærer for dere alle at hele mitt liv, enten det er langt eller kort, skal vies til deres tjeneste og tjenesten til vår store keiserlige familie som vi alle tilhører", hentet fra prinsesse Elizabeths tale i 1947 da hun viet henne liv til tjeneste for Samveldet.

Spesifikasjoner
Antall:
5 minnemynter
Pålydende:
Quarter Sovereign, Half Sovereign, Sovereign, Double Sovereign, Quintuple Sovereign
Utgivelsesår:
2022
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
13,5 mm, 19,3 mm, 22,05 mm, 28,4 mm, 36,02 mm
Vekt:
1,99 gr, 3,99 gr, 7,98 gr, 15,97 gr, 39,94 gr
Opplag:
9.999
Utgivelsesland:
Gibraltar