UEFA euro 2020 sølvmynt

i 1 unse rent sølv

UEFA euro 2020 sølvmynt

UEFA euro 2020 sølvmynt

EM i fotball skulle opprinnelig arrangeres sommeren 2020, men ble utsatt som en følge av koronaviruspandemien. Mesterskapet vil ta plass sommeren 2021 og er det første mesterskapet i europeisk fotballhistorie som har blitt utsatt, har hele tre vertsnasjoner og utgitte offiseielle mynter et år før mesterskapet spilles.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Få igjen
Pris: 990 kr
Spesialpris: 790 kr

Historisk UEFA euro 2020 sølvmynt

Etter flere måneders ventetid har sølvmyntene for fotball EM 2020 enderlig blitt preget, vi på Samlerhuset er utrolig stolte over å kunne tilby de offisielle sølvmyntene som markerer 60 år siden første EM i fotball gikk av stabelen.

Utgaven er historisk på mange måter, ikke bare skulle denne sølvmynten markere 60 år siden første EM i fotball, men også det første mesterskapet som har hele tre vertsnasjoner. I tillegg til de planlagte markeringene har sølvmynten ufrivillig blitt den første sølvmynten i fotball EMs historie som blir utgitt uten at et fotball EM tar plass det året.

Motivet for sølvmyntens advers side er UEFA euro 2020 trofeet de 24 kvalifiserte landende skal kjempe om. Sammenlignet med tidligere trofeer er dette trofeet 18 cm høyere en tidligere og 2 kg tyngre. Det nye trofeet har også en markant større stett en tidligere trofeer. Motivet for revers side er dronning Elizabeth II i profil.