Ytterst sjeldne originalmynter i sølv fra Vilhelm Erobreren og Robert Kortstrømpe

Vilhelm Erobreren sett

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Få igjen
Pris: 8 990 kr

Samlerhuset har kommet over en utrolig spennende skatt med mynter fra normanner-vikingen Vilhelm Erobreren og Robert Kortstrømpe. I følge internasjonale kataloger finnes det i dag maksimalt 500-1000 kjente mynter av typen vi nå har for salg - så her snakker vi om betydelige sjeldenheter.

Vi har naturligvis ikke så store mengder, sjeldenhetsgraden tatt i betraktning. Her må samlere, som ønsker å sikre seg en historisk godbit langt utenom det vanlige, kjenne sin besøkelsestid. Du kan kjøpe settet med originalmynt fra Vilhelm Erobreren og hans sønn Robert Kortstrømpe for 8.990 kroner. Dette er ytterst sjeldne tilbud og vi anbefaler at du slår til raskt!


Dette kan du sikre deg om du slår til raskt:

  • To originalmynter i sølv fra Vilhelm Erobreren og Robert Kortstrømpe
  • Historiske godbiter langt utenom det vanlige - ca. 500 - 1000 kjente mynter på verdensbasis
  • Myntene koster 8.990 kroner!
  • Samlerhuset spanderer frakt
  • Myntene leveres i treskrin og med en bok med omfattende historisk informasjon
  • Ekthetssertifikat som garanterer myntenes ekthet
  • Hver enkelt mynt er kontrollert av den fremstående numismatiske eksperten og forfatteren Allen Berman, som er spesialist på nettopp disse myntene

Med norske aner
Normandie er oppkalt etter vikingen Rollo og nordmennene, som erobret den nordvestre delen av det som i dag er Frankrike. Vikinger fra Normandie gikk etter hvert under betegnelsen "normannere". Snorre Sturlason skriver i sine sagaer at den store vikingen Rollo, som grunnla hertugdømmet Normandie i 911, er den samme personen som Gange-Rolf fra Sunnmøre.

Rollos tipp-tipp-oldebarn var ingen ringere enn Vilhelm Erobreren. Han var ikke fornøyd med å bare være hertug kun i Normandie, og erobret England i 1066. Hans opprinnelige tilnavn var Vilhelm Bastarden, etter som moren var en frille. Men i 1066 gjorde han seg fortjent til et mer grandiost navn: Vilhelm Erobreren eller William the Conqueror på engelsk. Vilhelms etterkommere sitter på tronen den dag i dag. 

Går man 37 steg i direkte linje nedover Rollos familietre finner man dronning Elizabeth II. Har Snorre rett, stammer dermed det britiske kongehuset fra Vigra. Det gjør også alle andre kongehus, ettersom de springer ut fra samme familietre. Kong Harald blir dermed direkte etterkommer av Gange-Rolf i 35. ledd.

Ytterst sjeldne originalmynter
Mynter fra Vilhelm Erobreren er svært sjeldne. Ekstra sjeldne er de som ble preget i Normandie, før han inntok England. Til tross for dette har vi fått tilgang til et parti av denne typen, som er frigitt til privat salg. I følge katalogen utgitt av Norman Legros, som er spesialist på mynter fra tidlig middelalder, finnes den typen mynt fra Vilhelm Erobreren som vi frembyr for salg i maksimalt 500 til 1000 kjente eksemplarer på verdensbasis. 

Dette er med andre ord ytterst uvanlige mynter. Myntene er små - rundt 0,77 gram. De ble utgitt mellom 1040 - 1060 og er enkle i sin utforming. Kvaliteten på mynten du kan sikre deg er lik avbildede, men motiv har små variasjoner fra mynt til mynt. Myntene  er av god kvalitet med tanke på alder og hvordan de ble preget. 

I partiet vi har tilgjengelig finnes det også mynter fra Vilhelm Erobrerens eldste sønn, Robert Kortstrømpe. Dette er om mulig en enda sjeldnere mynt, men av omtrent samme utseende. Robert Kortstrømpe har fått mindre heroisk ettermæle enn sin far. Mens broren arvet England, arvet Robert Kortstrømpe Normandie. Han var en del av det første korstoget til Jerusalem, og for å finansiere det pantsatte han Normandie for 10.000 mark til fordel for sin bror. Robert henfalt etterhvert til fest og drukkenskap. Han døde i Cardiff nesten 80 år gammel, etter å ha sittet fengslet i nesten 30 år. 

Bestill nå for å sikre deg en originalmyntene fra Vilhelm Erobreren og Robert Kortstrømpe. Vi har kun et begrenset antall tilgjengelig, og anbefaler deg å være rask!

Pris:8 990 kr
Spesifikasjoner
Antall:
2 originalmynter
Utgivelsesår Vilhelm-mynt:
1040-1060
Utgivelsesår Robert-mynt:
ca. 1087-1106
Diameter:
ca. 18 mm
Metall:
Sølv
Utgivelsesland:
Normandie