I 1893 ble verdensutstillingen “Columbian Exposition” holdt i Chicago for å feire 400-årsjubileet for oppdagelsen av Amerika. I forbindelse med denne utstillingen preget Det Amerikanske Myntverket USAs aller første minnemynt som nå kan bli din til spesialpris på kun 199 kroner - Normalpris er 460 kr + 49,95 kr i frakt, så du sparer derfor over 300 kr! 

Dette sikrer du deg for kun 199 kr, fraktfritt tilsendt:
● USAs aller første minnemynt
● Minnemynt preget i hele 90% sølv
● En historisk halvdollar utgitt mellom 1892-1893
● Historisk minnemynt til kun 199 kr - du sparer over 300 kr!

USAs første minnemynt er en halvdollar i hele 90% sølv, og den er utformet av to av Amerikas mest kjente myntdesignere. Minnemyntens advers med motiv av Christopher Columbus, ble utformet av Det Amerikanske Myntverkets sjefsgravør Charles E. Barker. Reversen med motiv av Columbus' flaggskip Santa Maria over to globuser, "to verdener", er utformet av Barbers assistent, George T. Morgan.

Minnemynten “Columbian Exposition” innleder Sølvdollarsettet, en samling som representerer verdens ledende valuta og gir deg høydepunktene fra Amerikas stolte historie.

Amerikansk mynthistorie - fortalt gjennom 13 ikoniske sølvdollar
Amerikanske sølvdollar er et av verdens mest populære samleområder, ikke bare fordi dollar regnes som verdens sterkeste valuta, men fordi USA har utgitt så mange legendariske mynter. Hver ny amerikansk mynt må godkjennes av så vel presidenten som Kongressen, en omstendelig prosess som vanligvis tar lang tid.

Dersom du sikrer deg Columbian Exposition-minnemynten innleder du Sølvdollarsettet, en samling som består av 13 ikoniske amerikanske sølvmynter. Du får en enestående mulighet til å bygge opp en liten samling med høydepunkter fra Amerikas historie fortalt gjennom sølvminnemynter - og det til en rimelig penge og helt uten forpliktelser. Du får tilsendt en ny mynt til dagsaktuell pris + 49,95 kroner frakt, til fritt og uforpliktende gjennomsyn omlag en gang hver måned. Når du samler hos Samlerhuset har du ingen minstekjøpsforpliktelse eller bindingstid, og du har alltid full returrett i 30 dager! Du samler kun så lenge du ønsker det selv.

1. Jeg kan nå sikre meg den historiske minnemynten Columbian Exposition i 90% sølv til kun 199 kr + frakt på 39 kroner. Normalpris er 460 kr + 59 kr i frakt, så du sparer derfor over 200 kr! Mynten er i lett sirkulert kvalitet. Jeg er inneforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommende rekkefølge.

2. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5–10 dager.

3. Sikrer jeg meg Columbian Exposition-minnemynten innleder jeg samtidig uforpliktende Sølvdollarsettet, med totalt 13 mynter i valørene 1/2 og 1 dollar. Som samler får jeg tilsendt en ny sølvdollar ca. én gang i måneden, så lenge jeg selv ønsker det eller til Sølvdollarsettet er komplett. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. Prisen for de ulike sølvmyntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Fraktkostnader tilkommer med 59 kr.

5. Sammen med Columbian Exposition-minnemynten mottar jeg en samlemappe for elegant oppbevaring og presentasjon av sølvdollarene. Jeg betaler intet ekstra for dette. Jeg mottar også ekthetssertifikat til hver mynt, som kan oppbevares sammen med myntene i mappen. I løpet av samlerperioden mottar jeg eierbevis, mansjettknapper, slipsnål og en seddelklype. Jeg mottar også ekthetssertifikat til hver mynt, som kan oppbevares sammen med myntene i mappen. Jeg betaler ingenting ekstra for disse fordelene.

6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto dersom jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte settet, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettsloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
Halv dollar
Utgivelsesår:
1892-93
Kvalitet:
Lett sirkulert
Metall:
90% sølv
Diameter:
30,6 mm
Vekt:
12,5 gram
Opplag:
2.500.405
Advers:
Christopher Columbus
Revers:
Skipet Santa Maria
Utgivelsesland:
USA