Praktutgivelse i rent sølv

Det er med stor glede og stolthet vi i dag kan tilby en eksklusiv praktutgivelse som ble preget på jubileumsdagen 2. mai og markerer 400-år siden sølvfunnet og opprettelsen av Kongsberg by - hendelser som skulle bety mer for Norge en oljefunnet i sin tid!

Under Hans Kongelige Høyhet Kong Harald og Hennes Kongelige Høyhet Dronning Sonjas besøk på Kongsberg 2. mai hadde vi den ære av å overrekke de to første praktfulle medaljene til kongeparetDisse eksklusive medaljene, som ble overrakt på selve jubileumsdagen, blir individuelt nummerert og vil alltid være i kongeparets eie!

Vi kan nå tilby et fåtall utvalgte samlere: 

  • Sjelden praktutgivelse - eies av kongeparet og preget på jubileumsdagen!
  • Storslått medalje i rent sølv - praktutgivelse som hedrer jubileet 
  • En ettertraktet sølvmedalje utgitt av Det Norske Myntverket
  • Medaljen leveres i et elegant skrin - perfekt for både fremvisning og sikker oppbevaring

Den storslåtte praktutgivelsen kan bli din for 13.900 kr (+frakt). Om du ønsker kan du dele beløpet i 3 enkle mindre, rentefrie delbetalinger à 4656,33 kr ved bestilling.

På grunn av det historiske jubileet, hendelsen og kongeparets nærvær, er det lagt stor vekt på denne utgivelsen – dette vil være den mest omfattende "preget på dagen"-utgivelsen noensinne preget av Det Norske Myntverket!

Et norsk eventyr tar form

På 1600-tallet var Danmark-Norge og Sverige hyppige rivaler i kampen om dominans i Nord-Europa, spesielt med tanke på strategisk viktige områder som Østersjøen. Denne perioden var vitne til flere konflikter, blant annet Kalmarkrigen (1611-1613) og Torstenssonkrigen (1643-1645), hvor Danmark-Norge forsøkte å motstå svensk ekspansjonisme.

Et viktig vendepunkt i forholdet mellom Danmark-Norge kom etter oppdagelsen av sølv i Kongsberg i 1623. Dette sølvfunnet økte den økonomiske betydningen av Norge innenfor den dansk-norske unionen betraktelig. Sølvet fra Kongsberg ble en sentral økonomisk ressurs som ikke bare bidro til å finansiere den dansk-norske staten, men også styrket dens militære kapasitet i en tid preget av hyppige konflikter med Sverige.

Den økte økonomiske betydningen av Norge, og spesielt inntektene fra sølvgruvene, gjorde at Danmark var mer motivert til å støtte Norge i tider med trusler og konflikter. Dette var en strategisk vurdering: å styrke forsvarsverkene og militær tilstedeværelse i Norge var avgjørende for å beskytte og maksimere utnyttelsen av denne verdifulle ressursen.

Vi har begrenset med eksemplarer tilgjengelig - vi anbefaler å gjøre din bestilling nå!

Spesifikasjoner
Metall:
Sølv - 99,9%
Vekt:
311 gram
Diameter:
70 mm
Tykkelse:
8 mm
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Særpreg:
Kongeparet har nr. 1 og 2
Kunstner:
Øyvind Hansen
Opplag:
400 individuellt nummerert