Sovereign i sølv for aller første gang!


Disse myntene har en lang og imponerende historie som gullmynter, og for aller første gang debuterer den nå i sølv. Sovereigns kjennetegn er at den alltid har hatt samme vekt, størrelse og metall, så dette er en historisk utgivelse!

Sovereign i sølv representerer en viktig milepæl i myntproduksjonens historie, og myntsettet er et bemerkelsesverdig nytt tilskudd i sovereign-familien. Myntene beholder den tidløse appellen til den klassiske sovereign, samtidig som den presenterer den elegante designen i den tidløse skjønnheten i rent sølv for aller første gang - og aldri før har en sovereign vært så overkommelig å eie!

Du kan sikre deg:

♦ En historisk sølvmyntutgivelse - den første sølv sovereign noensinne!
♦ Et sølvmyntsett med alle de fem størrelsene av sovereign
Komplettsett med fem mynter i 99,9% sølv
♦ Et viktig tillegg til sovereign-samling

Sovereign-myntens historie strekker seg over 200 år; den ble for første gang preget i 1817. Sovereign tok over for en annen legendarisk gullmynt, en guinea, som ble produsert for siste gang i 1814. Sovereign er kjent for sitt imponerende motiv med St. Georg som bekjemper dragen, og dette motivet spiller på kampen mellom godt og ondt. Dette er basert på en legende fra 1200-tallet, som igjen har mange førkristne tradisjoner. Det var den svært dyktige gravøren Benedetto Pistrucci som skapte bildet først, og den er blitt gjenbrukt mange ganger siden.

Årets mynt er basert på designet til Angela Pistrucci, som er i direkte slekt med Benedetto. Angela Pistruccis design dukket først opp i 2017 på en sovereign i gull, og ble så populært at det var et naturlig valg for denne sovereign. 

Mynten har blitt gitt ut av hver monark siden den første kom ut. Unntaket var naturligvis Edward VIII, som var konge i så kort tid at han ikke fikk noen mynter preget i det hele tatt.

Spesifikasjoner
Pålydende:
Kvart / Halv / Hel / Dobbel / 5 pound
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
13,5 / 19,3 / 22,05 / 28,4 / 36,02 mm
Vekt:
1,99 / 3,99 / 7,98 / 15,97 / 39,94 gram
Utgivelsesland:
Gibraltar