NYHET: Myntsett markerer 30 år siden Sovjetunionens fall

I år er det hele 30 år siden Sovjetunionen sluttet å eksistere, den 26. desember 1991. I den anledning får du muligheten til å bli eier av et historisk og spennende 8-myntsett for KUN 795 kr. Myntsettet inneholder både 4 av de siste sovjetiske myntene og 4 overgangsmynter som markerte overgangen fra Sovjetunionen til Russland. Disse ettertraktede myntene var ribbet for kommunistiske symboler og ble kun preget i år 1991. 

Mynter fra både Sovjetunionen og Russland er svært vanskelige å anskaffe, vi er derfor stolte over å kunne tilby deg dette myntsettet som inkluderer hele 8 mynter! Myntsettet er eksklusivt tilgjengelig gjennom Samlerhuset og inneholder 10, 15, 20 og 50 kopek utgitt mellom 1961-1991 og 50 kopek, 1, 5 og 10 rubel utgitt under det kaotiske oppløsningsåret 1991. På grunn av tilgjengelighet har vi begrenset antall myntsett vi kan tilby i dag, bestill derfor allerede nå for å sikre deg ett eksemplar. Å kunne eie myntene som markerer denne historiske overgangen er kun noen få forunt!

For KUN 795 kr, fraktfritt, kan du glede deg til dette:
► Noen av de siste utgitte mynter med kommunistiske symboler
► Spesialaget kapsel, innpakning og historiehefte
► Markerer 30 år siden verden ble endret for alltid

Myntsettet leveres med spesiallaget kapsel, innpakning og historiehefte som forteller historien om den tidligere stormakten, Sovjetunionen. 


Kommunismens fall - Markert 30 år etter

Sovjetunionen vokste frem i etterkant av første verdenskrig, da det gamle russiske keiserriket gikk under i den russiske revolusjon, og eksisterte fram til desember 1991. I år er det 30 år siden det som engang var en stormakt, på linje med USA etter andre verdenskrig, gikk i oppløsning. 

Sovjetunionen endret Europakartet etter krigen og etter oppløsningen måtte et nytt kart igjen tegnes opp. Millioner av mennesker i Øst-Europa fikk nå endelig muligheten til å leve i frie demokratiske land. 

Overgangsmyntene inkludert i settet er svært spennende originalmynter og et tidsvitne på den kaotiske tiden rett før oppløsningen. Disse myntene markerer overgangen fra Sovjetunionen til Russland, dette er svært ettertraktede originalmynter som kun ble preget under oppløsningsåret 1991. 

Myntene leveres i spesiallaget kapsel. Her ser du kapselens bakside.

Bestill nå om du ønsker å sikre deg dette spennende myntsettet for KUN 795 kr, vi har begrenset med sett tilgjengelige i dag!

Spesifikasjoner
Pålydende:
10-kopek, 15-kopek, 20-kopek, 2x 50-kopek, 1-rubel, 5-rubel og 10 rubel
Utgivelsesår:
1961-1991
Kvalitet:
Sirkulert
Metall:
Kobbernikkel og 10-rubel i bimetall
Diameter:
17.27-25 mm
Vekt:
4,4-6,1 gram
Utgivelsesland:
Sovjetunionen