Sovereign er en av de mest kjente myntene i historien. Den ble opprinnelig kun preget i London, for så å bli preget andre steder i Det britiske samveldet. Nå har en ny bokstav kommet i folden - R. For nå er Sovereign for aller første gang preget ved Det italienske myntverket, Zecca i Roma!

Zecca i Roma er det første pregestedet utenfor det britiske imperiet som har preget en Sovereign. Roma er også hjembyen til Benedetto Pistrucci, mannen som preget den første Sovereign-mynten i 1817. Designet på den nye mynten er av Angela Pistrucci, som er i direkte slekt med Benedetto. Hun ble utdannet nettopp ved Zecca, som i tillegg til å være et graversted inkluderer den verdenskjente kunstskolen, La Scuola dell'Arte della Medaglia.

Full Sovereign som er preget i Roma, er preget i 22 karat gull og i såkalt Reverse Proof. Dette er en blanding av proof-preging og Reverse frosting. Kombinasjonen skaper en flott, matt overflate som får fram Angela Pistruccis design på en flott måte!

Sovereign museum edition er kun tilgjengelig hos Samlerhuset, og er utgitt i et strengt begrenset opplag. Sikre deg din Sovereign museum mynt i dag!

Spesifikasjoner
Pålydende:
Hel (full) sovereign
Myntmerke:
'R' (preget ved The Italian Mint, Zecca i Roma, Italia)
Kvalitet:
Reverse proof
Metall:
22 karat rent gull
Diameter:
22,05 mm
Vekt:
7,98 gram
Opplag:
750
Kunstner:
Angela Benita Pistrucci
Advers:
Queen Elizabeth II
Revers:
St. George ankommer dragens hule, klar for å bekjempe dragen