Unionskongen Christian VIIs sjeldne norske 1 speciedaler i sølv!

I dag kan du bli eier av en norsk mynt helt utenom det vanlige. Vi kan nå tilby en svært ettertraktet norsk 1 speciedaler i sølv fra perioden 1776-1779. Store, tunge, norske daler i sølv fra tiden før kroner og ører ble innført er svært ettertraktede, og hører til det absolutt gjeveste en norsk samler kan innlemme i samlingen sin!

  • Original norsk 1 speciedaler i sølv, utgitt under Kong Christian VII
  • Preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg for over 240 år siden
  • 30 dager åpent kjøp 

Bestilling medfører ingen videre forpliktelser, og du har som alltid 30 dager full returrett. Den sjeldne norske speciedaleren kan bli din for kun 10.900 kroner, frakt tilkommer. Om du ønsker å dele beløpet i 3 mindre, rentefrie rater à 3.633 kroner kan du gjøre det ved bestilling.

Det ypperste av historiske norske sølvmynter!

Speciedaler er store og tunge sølvmynter som ble benyttet i Norge fra 1560 til 1875 og var forbeholdt datidens overklasse. Man kan på sett og vis si at dette var datidens tusenlapp, eller titusen-lapp om man vil! Speciedaler ble brukt som betaling for eiendomstransaksjoner og større handler mellom handelsmenn, adelige og geistlige, og av Kongen selv.

"Flaggskipet" blant eldre norske mynter!

Speciedaler hadde et konstant sølvinnhold på 87,5 %. Et stabilt og etterrettelig sølvinnhold var langt fra vanlig på den tiden. Skillemynter i sølv var ofte av dårlig kvalitet, og Kongen gikk sjelden av veien for å snyte på sølvinnholdet og skaffe seg ekstra fortjeneste på den måten. Men dette gjaldt ikke speciedalerne. De var alltid til å stole på. En speciedaler var verdt 96 skilling, men det underlige skjedde at mange var villig til å bytte godt over 100 skilling mot en speciedaler på grunn av den store tilliten mynten nøt!

Merk: Det er sjeldent vi har mulighet til å tilby våre samlere norske speciedaler i sølv. Benytt deg derfor av denne muligheten og bli en av de få heldige som nå kan sikre seg den over 240 år gamle norske myntskatten!

Spesifikasjoner
Konge:
Christian VII
Pålydende:
1 speciedaler
Utgivelsesår:
1776 - 1779
Metall:
Sølv
Diameter:
ca. 39 mm
Vekt:
ca. 30 gram
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Utgivelsesland:
Norge