En mynt utenom det vanlige - i 99,9% rent gull

Mynter slik vi kjenner dem er vanligvis runde i formen, men moderne teknologi setter nærmest ingen grenser for dagens myntpregning. Fra tidligere tider kjenner vi til myntvarianter som både kinesiske knivmynter og enorme, firkantede plåtmynter i kobber fra Sverige.

En mynt formet som et fly kan være ganske upraktisk som bruksmynt, men er en veldig spennende og morsom samlemynt. Dette er den perfekte gaven til enhver som har eller har hatt en drøm om å bli pilot, til barnedåp og konfirmasjon, eller til deg selv og din egen samling. Vi har begrenset antall Spitfire-mynter tilgjengelig så sikre deg ditt eksemplar i dag!

Motoriserte fly og Spitfire

Det var i desember 1903 at brødrene Wright gjennomførte verdens første flygning med et motorisert fly. Første og andre verdenskrig hadde en enorm flyproduksjon og en voldsom teknisk utvikling, og var dermed avgjørende for utviklingen av flyet. Det var blant annet utviklingen av store bombefly som gjorde det mulig å bygge de store passasjerflyene som ble grunnlaget for 1960-tallets eksplosive vekst i sivil luftfart.

Det britiske propelldrevne jagerflyet Spitfire, ble brukt under 2. verdenskrig. Jagerflyet spilte en betydelig rolle i Battle of Britain i 1940, og ble også brukt av norske jagerskvadroner under krigen. Spitfire hadde posisjon som et av verdens beste jagerfly under hele 2. verdenskrig!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 dollar
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Silkefinish
Metall:
99,9% rent gull
Vekt:
0,5 gram
Størrelse:
13,92 mm
Opplag:
15.000
Utgivelsesland:
Palau