Under 2. verdenskrig gjorde Det Kongelige Britiske Luftforsvaret Royal Air Force en uvurderlig innsats i kampen mot aksemaktene. Spitfire tok sin første tur på vingene 5. mars 1936, og ble historisk da det lykkes Storbritannia å vinne luftkrigen over de tyske styrkene under 2. verdenskrig.
Nå hedres den ikoniske Spitfire og luftens helter på en offisiell minnemynt i sølv fra Det statlige franske myntverket, Monnaie de Paris.

Du har nå muligheten til å sikre deg et varig minne om 2. verdenskrigs krigsflyvere – foreviget i 90% sølv på denne offisielle euro minnemynten i beste pregekvalitet.

På revers side av sølvmynten kan du se to piloter som symboliserer hver sin bruk av de historiske flyene, en i sivil og en militær. Den offisielle mynten er designet av den kjente franske tegneserieskaperen Romain Hugault, og er preget i 90% rent sølv. Minnemynten er preget i høyeste mulige kvalitet, proof, og er utgitt i et svært begrenset antall på 3.000 eksemplarer.

Sammen med mynten medfølger et originalt ekthetssertifikatet fra Det statlige franske mynteverket, som garanterer for spesifikasjonene og ektheten av mynten.Spitfire-mynten leveres i flott skrin. Sammen med sølvmynten får du også det originale ekthetssertifikatet fra Det statlige franske mynteverket, som garanterer for spesifikasjonene og ektheten av mynten.

Spesifikasjoner
Antall:
Kun 30 mynter til Norge!
Pålydende:
10 euro
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Høyeste mulige kvalitet - proof
Metall:
90% sølv
Diameter:
37 mm
Vekt:
22,2 gram
Opplag:
Kun 3.000 eksemplarer
Utgiver:
Det franske statlige myntverket (Monnaie de Paris)