Funnet på over 500 meters dyp!

Sølvmyntene Samlerhuset i dag kan tilby var del av skipsvraket til SS Republic som forliste etter å ha blitt truffet av en orkan 18. oktober 1865. Ombord hadde skipet sølvmynter - som var mangelvare etter den amerikanske borgerkrigen - til en verdi av over 400 000 dollar!

Vraket forble uoppdaget i over et århundre, før det ble funnet i 2003 av et team undervanns arkeologer. Skipet og lasten ble lokalisert omtrent 100 mil utenfor kysten av Georgia, og på over 500 meters dyp! Tross dybdeutfordringene, klarte teamet med undervanns arkeologer å hente opp deler av lasten, inkludert sølvmyntene vi nå kan tilby!

Bestill nå og bli eier av historien!

  • Få en ekte og original skipsvraksmynt hjem!
  • Bli eier av historien til SS Republic og den dyrebare lasten med mynter.
  • Inkluder en mynt som har ligget på 500 meters dyp i over 130 år i samlingen!
  • Leveres i NGC kapsel - som garanterer for myntens historie og ekthet.

Myntene vi i dag kan tilby er i bemerkelsesverdig god stand, til tross for å ha vært under vann i over et århundre! I dag er flere av myntene fra skipsvraket utstilt på museer rundt om i verden.

Vurdert og nøye kontrollert av verdensledende mynteksperter!

Sølvmynten har gjennom Numismatic Guaranty Corporation (NGC), i USA, blitt nøye vurdert av verdensledende mynteksperter, som garanterer for at myntene vi tilbyr er originale og var del av skipsvraket til SS Republic.

Sølvmynten har derfor blitt pakket inn i en forseglet kapsel, og blitt innskrevet i NGCs rikholdige arkiver, som inneholder informasjon om mer 45 millioner mynter som NGC til nå har vurdert for hele verden. Ved å bruke strekkoden på gullmyntens kapsel vil man få tilgang til NGCs informasjon om mynten på deres nettsider.  

*Illustrasjonsbilde, viser en av myntene vi har tilgjengelig.

Historien om "SS Republic"

SS Republic var et sidehjuls dampskip som ble sjøsatt i 1853. Det ble brukt primært for kommersielle formål og transporterte passasjerer og last mellom New York og New Orleans. Under den amerikanske borgerkrigen ble skipet brukt av Union Navy som et troppetransport- og sykeskip.

Den 18. oktober 1865, mens SS Republic var på en rutinemessig reise fra New York til New Orleans, traff det på en orkan utenfor kysten av Georgia. Stormen var så kraftig at skipet sank og gikk ned.

SS Republics vrak forble uoppdaget i over et århundre, før det ble funnet i 2003 av et team undervanns arkeologer. Vraket ble lokalisert omtrent 100 mil utenfor kysten av Georgia, og på over 500 meters dyp.

Oppdagelsen av vraket var betydningsfullt, da det ble funnet å bære en stor mengde sølvmynter, samt andre verdifulle gjenstander. Totalt ble det anslått at lasten med mynter hadde en verdi på over 400 000 dollar. Opphenting av myntene og gjenstandene som befant seg i vraket var en utfordrende prosess, da vraket lå på 500 meters dypt og gjenstandene var spredt over et stort område.

Tross utfordringene, klarte teamet av arkeologer å hente opp en betydelig mengde last, inkludert flere sølvmynter. Mange av myntene var i bemerkelsesverdig god stand, til tross for å ha vært under vann i over et århundre.

I dag er gjenstander fra SS Republics vrak oppbevart i museer og private samlinger rundt om i verden. Oppdagelsen av vraket har gitt verdifulle innsikter i historien til det amerikanske sør og den kommersielle handelen som eksisterte mellom New York og New Orleans på midten av 1800-tallet.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1/2 dollar
Utgivelsesår:
1839 - 1865
Kvalitet:
God Samlekvalitet - Reddet fra havets dyp
Metall:
90 % sølv
Diameter:
30,6 mm
Vekt:
12,5 gram
Utgivelsesland:
USA