Sikre deg mynten nevnt i Bibelen og holdt av Jesus!

I mesteparten av livet til Jesus var Tiberius keiser av Romerriket. Da Jesus kom til Jerusalem, prøvde skriftlærde å lure ham til å ta et politisk standpunkt. De spurte ham om de skulle betale den forhatte romerskatten. Dersom han sa "ja", ville mange av hans følgere forlate ham. Dersom han sa "nei", ville de kunne angi ham til romerne for oppvigleri. Jesus spurte i stedet hvem det var bilde av på mynten og hvilket navn det sto på den. De svarte "keiseren", altså Tiberius. Jesus svarte da at de skulle gi keiseren hva keiserens er og Gud hva Guds er. Jesus mener altså at myntene ikke er av Guds rike, men av menneskenes rike. Guds rike er ikke rikdom og penger. 

Denne fortellingen er en av de viktigste i fortellingen om Jesus, fordi han samtidig tar avstand både fra politikk og penger. Guds rike handler ikke om hvem som kontrollerer hvilket område og hvem som er rikest, men at alle er troende og holder hans ord.

Men hvordan vet vi at det er denne typen mynt Jesus holdt i? Det gjør vi ikke åpenbart, men det er svært sannsynlig. Det står at de ga ham en denar. Med unntak av helt i begynnelsen, hadde Tiberius bare én denartype. Denne mynten hadde bildet av Tiberius på den ene siden og fredsgudinnen Pax på den andre.  Dette gjør det svært sannsynlig at akkurat denne mynten er typen som Jesus brukte til å fortelle om Guds åndelige natur og hans egen mangel på interesse for penger.

Nå har vi fått tak i en håndfull slike mynter. Ønsker du å bli blant de første vi kontakter med mer informasjon?

Alt du trenger å gjøre er å melde din interesse her, så ringer en av våre hyggelige salgkonsulenter deg opp innen 24 timer!

Meld din interesse i dag, før alle andre →

Meld din interesse her: