Tiffany Art - en spektakulær minnemynt

Tiffany Art er en sølvmynt i storformat med antikk finish i art noveau-stil. Minnemynten er stor og tung, preget i 99,9 % rent sølv, med en vekt på ca. 62 gram og en diameter som måler hele 50 mm! Selve overflaten av den storslåtte minnemynten er preget med en antikk finish, og med en flott glassdetalj i motivet.

Tiffany Art er en glasskunstform i art noveau-stil. Den spesielle glasskunsten var spesielt populær fra rundt 1890-tallet og frem til 1918. Kunsten er kjent fra både malerier, lamper og vinduer, og nå også på mynt! Glassdetaljen gir et vakkert uttrykk og er utviklet gjennom en intrikat og komplisert pregeteknikk.  

Dette praktstykket av en minnemynt leveres i originalt skrin og medfølgende ekthetssertifikat. Mynten er utgitt av den tidligere amerikanske stillehavsstaten Palau, har pålydende valør 10 dollar og er utgitt i et begrenset opplag på 999 eksemplarer på verdensbasis.

Motivet til Tiffany Art 2020

Motivet til årets Tiffany Art myntutgivelse er av Naghsh-e Jahan-plassen i Isfahan, Iran, også kjent som Imam-plassen. Det historiske bytorget er bygget mellom 1598 og 1629, og er på UNESCO’s verdensarvliste. Verdensarvstedet er et av verdens aller største sentrale bytorg, og er virkelig en skatt av persisk arkitektur og kunst. Det svært detaljerte relieffet på minnemynten hedrer arkitekturen til Sheikh Lotfollah-moskeen som ligger på østsiden av bytorget. Med sine praktfulle buer og utsmykning overrasker det enhver besøkende.


Spesifikasjoner
Antall:
Kun 6 eksemplarer til Norge!
Pålydende:
10 Dollar
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Antikk finish
Metall:
99,9% rent sølv
Diameter:
50 mm
Vekt:
2 unser, ca. 62 gram
Opplag:
999
Utgivelsesland:
Palau