Nyhet! Fantasysett fra den verdenskjente bok- og TV-serien: Game of Thrones

Fantasyverket A Song of Ice and Fire (En sang om is og ild) ble skrevet i 1996 av den amerikanske forfatteren George R.R. Martin og ble først oversatt til norsk i 2011, med den første boka i serien A Game of Thrones. Senere har bokserien blitt en av verdens mest populære TV-serier. I anledning av 25-årsjubileet for A Game of Thrones er det utgitt et sett med fantasymedaljer - hele 13 i alt, en for hver av husene eller herskerne i de fiktive kontinentene Westeros og Essos.

Settet er et must for alle som elsker A Game of Thrones

  • Hele 13 medaljer som gjenspeiler de ulike valutaene i Westeros og Essos
  • 4 medaljer i sølv
  • Medaljene er plassert i en spesiallaget utstillingsramme formet som et kart
  • Leveres med et detaljert hefte med historiene bak hver medalje og hvilket hus/hersker de tilhører

Husene og herskerne fantasymedaljene gjenspeiler: 

viser bare et par av medaljene, du kan glede deg til du ser resten!

The North: Muren og Nattevakten
Med den første medaljen vil vi besøke nord i vest og til vokterne av muren - en isvegg som er omtrent 480 kilometer lang og 200 meter høy. Dette er beskyttelsen mot de ville inntrengerne som bor lengst nord. Fantasymedaljen er laget av kobber.

The North: Huset Stark og Eddard Stark
Den andre medaljen, gjenspeiler nordens forsvarer, Mr. Zimohrad, Eddard Stark. medaljen til hans ære er laget av rent sølv.

Riverlands: Huset Frey og Walder Frey
Den tredje medaljen har advers av Lord Walder Frey, fra River Lands, som er herre og vokter for tvillingskorset og en vasal av Tully-klanene. Denne medaljen er laget av kobber

Iron Isles: Huset Greyjoy og Balon Greyjoy
Videre møter vi på salt- og steinkongen, Balloon Greyjoy, fra jernøyene - en øygruppe utenfor vestkysten av Vesten. Medaljen er laget av rent sølv.

The Crownlands: Huset Baratheon og Joffrey Baratheon
Det femte stoppet på reisen er Crown Lands. Her finner vi Lannister-familien som hersker. På denne messingmedaljen er det portrett av den upopulære kongen, Joffrey Baratheon.

Blackwater Bay: Huset Baratheon og Stannis Baratheon
Videre mot østkysten av Vesten i Blackwater Bay ligger hovedstaden til King's Wharf, hvor vi møter Stannis Baratheon. Dette er en messingmedalje med portrett på forsiden.

The Westerlands: Huset Lannister og Tywin Lannister
I nærheten av Blackwater Bay ligger også Lord of Casterly's Rock, Guardian of Lannisport og Ranger of the Weat, Lord Tywin Lannister. Dette er også en messingmedalje med profilportrett.

The Reach: Huset Tyrell og Mace Tyrell
Videre på reisen kommer vi til sletten, hvor vi møter Mace Tyrell, lord of the High Gardens og leder av Tyrell-familien. Den åttende medaljen i samlingen er dedikert til ham. Denne medaljen er også av messing.

Dorne: House Martell og Oberyn MartellSlavers Bay: Huset Targaryen og Daenerys Targaryen
Vi har nå kommet til det andre kontinentet i øst. Her har vi en messingmedalje som feirer dronning Meereen Daenerys Targaryen. Medaljen har portrett og tre dragehoder i bakgrunnen.

Fribyene: Den ansiktsløse mannen og Braavos
Den ellevte medaljen i settet er fra byen Bravos som er basen for en organisasjon full av leiemordere og tjenere til dødsguden. Medaljen er en sterling i sølv.

The Free Cities: The Iron Bank of Braavos
I den samme byen finner vi den mektigste finansinstutisjonen i den kjente verden med kunder fra vest til øst, Jernbanken. Denne medaljen er selvsagt laget i jern, med en firkanten form.

Dothrakihavet: Dothraki Sølv denga
Litt lengre nord finner vi Dothracehavet, dominert av nomadiske barbariske Dothrace. De tror ikke på valuta, men kjøpmennene deres bruker deler av armbånd som valuta. Akkurat som den siste, trettende medaljen i denne samlingen!

NB! Fantasymedaljene er ikke gyldige betalingsmidler. Jubileumssettet er stort, og må påregnes å hentes på Postens utleveringssted i nærheten av deg.

Spesifikasjoner
Antall:
13 pregninger
Utgivelsesår:
2021
Metall:
Sølv, messing, kobber og jern
Diameter:
Fra 21 mm til 38 mm