Hele 7 offisielle krigsminnemynter 

Bli med å hylle de norske flyverne under 2. verdenskrig med dette krigsflyver-settet bestående av hele 7 stykk krigsminnemynter. Minnemyntene i komplettsettet er offisielle utgivelser fra den britiske kronkolonien Gibraltar, godkjent av Buckingham Palace og det britiske luftforsvaret Royal Air Force.

Bestill i dag og sikre deg dette:

★ Hele 7 offisielle krigsminnemynter godkjent av Buckingham Palace og Royal Air Force

★ Minnemynt preget i 99,9% rent gull og opplag på kun 5.000 eksemplarer

★ En varig hyllest til de norske krigsflyverne


Alt dette består Royal Air Force-settet av:Offisiell krigsminnemynt preget i 99,9 % rent gull med fargepreg

Minnemynten er preget i 99,9 % rent gull i et begrenset opplag på 5.000 eksemplarer av den britiske kronkolonien Gibraltar. Som statlige overhode på Gibraltar, pryder dronning Elizabeth II myntens revers side. Alle offisielle minnemynter med den britiske monarkens portrett er godkjente av Buckingham Palace. Minnemynten i gull med RAFs emblem i farger er også godkjent av Royal Air Force.5 stykk offisielle krigsminnemynter som hedrer de norske flyverne under 2. verdenskrig

Krigsminnemyntene hedrer de mange nordmenn som kjempet for frihet under det britiske luftforsvaret Royal Air Force, og bærer motiv fra de ulike norske skvadronene og treningsleiren «Little Norway». Myntene er preget i massiv bronse og belagt med 99,9 % rent gull og utgis i et begrenset opplag.

Offisiell krigsminnemedalje belagt med rent sølv

Offisiell minnemedalje utgitt av britiske Royal Air Force som hedrer det viktige bidraget fra norske piloter og bakkemannskaper under 2. verdenskrig, anerkjent for sin dyktighet og høye moral. Krigsminnemedaljen er belagt med rent sølv, og er utgitt i strengt begrenset opplag.

 

Krigsflyverne og 9. april 1940

9. april 1940 utkjempes Norgeshistoriens første luftkamp over indre Oslofjord. Etter kun få kampepisoder på norsk jord tar tusenvis av unge nordmenn seg på egen hånd over til Flyvåpnenes treningsleir «Little Norway» i Canada. Over 3000 nordmenn, de fleste i begynnelsen av 20-årene, passerer og melder seg til krigsinnsats hos våre allierte i britiske Royal Air Force. Her opprettes 4 norske skvadroner, og ungdommelig pågangsmot blir raskt erstattet med alvor og frykt i møtet med den mektige fienden. Bare 1 av 5 jagerpiloter overlever.

 

Sikre deg komplettsettet til minne om de norske krigsflyverne og deres innsats under 2. verdenskrig.

Spesifikasjoner
Royal Air Force komplettsett:
Syv minnemynter i blister
:
GULLMYNT:
Pålydende:
£10
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9% rent gull med fargedetaljer
Diameter:
17,95 mm
Vekt:
3,11 gram
Opplag:
5.000 på verdensbasis
Utgivelsesland:
Girbraltar
:
5-MYNTSETT:
Pålydende:
One Crown
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof-like
Metall:
Bronse belagt med 24 karat gull
Diameter:
38,61 mm
Vekt:
33 gram
Opplag:
10.000
Utgivelsesland:
Gibraltar
:
SØLVMEDALJE:
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Metall:
Bronse belagt med 99,9% rent sølv
Diameter:
38,61 mm
Vekt:
33 gram
Opplag:
45.000