Det beste fra de store og vakre sølvmynters tidsalder

Nå kan spare 1.000 kroner på fire store og tunge sølvmynter fra 1861 til 1934, en spennende og dramatisk periode i verdenshistorien. Etter den industrielle revolusjonen og den europeiske ekspansjonen hadde stormaktene bredt sine vinger over verden, og fremveksten av industri, teknologi og økonomi gjorde seg gjeldene. Myntene i dette settet sirkulerte i denne perioden av verdenshistorien og ble brukt til handel over hele kloden. 

Spar 1000 kroner! Bestill i dag og du kan se frem til:

► Sett med fire store, tunge sølvmynter med blant annet den berømte Peace-dollaren
► Sølvmynter som ble ansett som visittkort for riker og regenter som vill vise seg frem i verden
► Utfyllende historiekort og ekthetssertifikat med 4 frimerker fra samme periode til hvert av de ulike landene
► Ordinærpris 4.990 kroner - Spar 1.000 kroner frem til og med 27.11!

Britisk crown i sølv fra Dronning Victoria
Dronning Victoria var Storbritannias monark fra 1837 til sin død i 1901. Under hennes britiske imperium gikk solen aldri ned: På sitt største regjerte hun over en fjerdedel av jordens overflate. Og gjennom nesten 64 år som dronning endret både landet og verden seg drastisk. Den originale mynten fra Dronning Victoria er en 1 crown Old Head fra perioden 1893 - 1900. Mynten måler 38,61 mm i diameter og har portrett av en aldrende dronning med sjal. 

Original franc i sølv fra Napoleon III
Den franske originalmynten i settet er utgitt under Napoleon III. Han var Frankrikes president fra 1848 til 1952, og keiser fra 1852 til 1870. Han var sønn av Napoleon Bonapartes bror Louis Bonaparte. Mynten er utgitt i perioden 1861 til 1870 og er en stor og tung sølvmynt. I det medfølgende historiekartet kan du lese mer om både keiseren og om mynten han lot prege. Har du for eksempel tenkt på hvem som var Napoleon III eller hvorfor denne keiseren ser til venstre på sitt myntportrett?

Reichmark fra tiden da Tyskland ble Europas nye midtpunkt
Wilhelm I var konge av Preussen fra 1861 og den første tyske keiser fra 1871 frem til sin død i 1888. Den originale 5-reichmark sølvmynten i dette settet er preget i perioden 1874-75, i en tid da Tyskland vokste frem til å bli en av verdens nye stormakter. Historiekortet forteller deg mer om Tysklands fremvekst fra små, selvstendige stater til Europas nye midtpunkt.

Den beømte amerikanske Peace-dollaren
Peace-dollaren var USAs siste sølvdollar til sirkulasjonsbruk. Den ble preget for å symbolisere fred etter 1. verdenskrig og fordi det var behov for sølvdollars etter at Morgan-dollaren ble smeltet om. Åtte av USAs mest berømte kunstnere ble invitert til å sende inn deres forslag til nytt design av den amerikanske dollaren i sølv, og det var Anthony de Francisci som vant konkurransen. Portrettet av Liberty ble tegnet etter hans kone Teresa, og på revers side vises den amerikanske ørnen som holder fredssymbolet en olivengren. På steinen under ørnen står ordet PEACE (fred). Peace-dollaren ble preget mellom 1921 og 1935.

Med de fire store og tunge sølvmyntene, får du fire frimerker fra samme periode til hvert av de ulike landene. Bestill i dag og du kan glede deg til dette historiske settet!

Spesifikasjoner
Antall:
4 sølvmynter
Årstall:
1861 - 1934
Metall:
Sølv
Diameter:
37 - 39 mm
Vekt:
25 - 28 gr
Utgivelsesland:
Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA