Gullmynt hedrer Battle of Britain - SPAR 200 kroner!

Du kan nå bli eier av denne flotte gullmynten, som hedrer det viktige slaget som ble bekjempet i Storbritannia for over 80 år siden. Slaget om Storbritannia var ikke bare en kamp om luftherredømme i Europa, det var en kamp mot ondskap. Nazistenes maskinelle diktatur uten plass til følelser og meninger, men bare plikt, offer og død, spredte seg rundt om i Europa med samme nådeløshet som Svartedauden. Mynten hedrer de britiske pilotene, som kjempet en viktig kamp for den vestlige verden! Gullmynten har praktfullt motiv som viser det heroiske spitfire-flyet som ble brukt i slaget. 
 
For KUN 790 kr, fraktfritt tilsendt, kan du glede deg til dette:
★ Gullmynt hedrer pilotene som kjempet en viktig kamp
★ Preget med praktfullt motiv av Spitfire-fly
Godkjent av Royal Air Force!
 
Om du ønsker deg ett eksemplar bør du bestille allerede nå - det er KUN 16 eksemplarer tilgjengelig i dag!

 

Spitfire ble forskjellen

Det frie Europas håp - og det var tynt - lå i en håndfull flygere i til dels utdaterte fly, i tillegg til et nytt fly som skulle bli avgjørende. Tyskerne hadde demomstrert at deres Messerschmitt-fly var ustoppelige. Britene på sin side hadde Hurricane, et fly laget delvis av tre, og som var håpløst utdatert. De hadde også noen helt nye fly som ikke var godt utprøvd i krig - Spitfire.
Hurricane-pilotene sloss hardt, og de imponerte britene og irriterte tyskerne. Spitfire-flyene var imidlertid i en annen klasse, litt raskere og litt bedre enn Messerschmitt. Likevel gjorde motstanderen mye skade, og det vippet veldig. Et par dager ekstra hadde ført til at Storbritannia overga seg. I stedet ble det tyskerne som konsentrerte seg om deres fiende i øst, Sovjetunionen. 
Kampen ble intens, men etter mange intense kamper og altfor mange som ga sitt liv for friheten, skulle de allierte bekjempe tyskerne. Da Winston Churchill sa at "Aldri i menneskelig konflikt har så mange skyldt så mye til så få" visste han hva han snakket om. Dette var sivilisasjonens seier over undergangen.

Ingen andre håp

USA var ikke med i krigen, og mange amerikanske politikere ville ikke med heller. Storbritannia hadde nettopp byttet fra den fredsmeglende Neville Chamberlain til Winston S. Churchill, en politiker langt bedre rystet til å takle kampen. Han hadde imidlertid lite å rutte med; styrkene var spredt over hele riket, og Europa, minus Tyskland og Italia, hadde hatt en nedrustningspolitikk som gjorde dem svært dårlig forberedt på nazistiske krigsmaskiner.
Hadde kampen gått så fort som den gikk i andre områder i Europa, ville krigen ha vært mye kortere og resultatene mye mer grusomme. Forskjellen lå i stor grad i Spitfire og Hurricane. Og i en rekke tapre menn vi fortsatt skylder en stor takk.
 
MERK: Vi har KUN 16 mynter tilgjengelige til denne prisen, så vær rask om du ønsker deg ett eksemplar av den flotte gullmynten!
Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2020
Metall:
Gull
Diameter:
11 mm
Vekt:
0,5 gram
Advers:
Gibraltars riksvåpen
Revers:
En spitfire i luftkamp
Utgivelsesland:
Gibraltar