I anledning av 75-årsdagen for sabotasjeaksjonen, utgis krigsminnemedaljen for Tinnsjøaksjonen i 92,5 % sterling sølv. Krigsminnemedaljen preges på 75-årsdagen for aksjonen, og plasseres i settet «Tinnsjøaksjonen - utgitt av Det Norske Myntverket.

500 krigsminnemedaljer preges på dagen - rekordlavt opplag
«Preget på dagen»-sett, er svært populære samleobjekter, og på 75-årsdagen for Tinnsjøaksjonen i 1944 settes Det Norske Myntverket på Kongsberg i sving. Hele opplaget på 500 krigsminnemedaljer preges på én og samme dag, og forsegles og pakkes sammen med minnemynten i 24 karat gull som hedrer Tungtvannsaksjonen, tre originale norske okkupasjonsmynter og en ampulle med originalt tungtvann hentet opp fra dypet av Tinnsjøen.

Vær rask å sikre deg:

 • Minnesett fra Det Norske Myntverket
  - Krigsminnemedalje i 92,5 % sølv og hele 45 mm i diameter
  - Originale okkupasjonsmynter fra 2. verdenskrig
  - Gullmynt i 24 karat gull - en hyllest til Tungtvannsaksjonen
  - Tungtvannsampulle med originalt tungtvann
 • Preges på dagen 20.februar 2019 , 75 år etter senkningen av DF ”Hydro”
 • Kun inntil 500 individuelt nummererte minnesett!
 • Minnesettet er forseglet og kommer i spesialtilpasset skrin
 • Du kan dele opp beløpet i fire rentefrie rater à 1.497,59-
 • Minnesett 001/500 vil inngå i Det Norske Myntverkets egen samling
 • Ekthetssertifikat fra Det Norske Myntverket
 • Spennende ekstramateriell: Dokumentaren ”Hydros hemmelighet” og sabotøren Tronstads dagboknotater

Originale okkupasjonsmynter fra 2. verdenskrig
Da tyske tropper invaderte Norge den 9. april 1940, ble det norske folk underlagt okkupasjonsmaktens regler og styre. Siden tradisjonelle myntmetall var viktig for krigsindustrien, ble de norske skillemyntene preget i krisemetall jern og sink. Minnesettet inneholder tre originale norske okkupasjonsmynter i jern, 1-øre, 2-øre og 5-øre utgittav okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig.

Gullmynt i 24 karat gull - en hyllest til Tungtvannsaksjonen
Minnesettet inneholder også en praktmynt i rent 24 karat gull. Minnemynten er preget i 99,99 % rent gull og i beste proof kvalitet for å hedre den norske Tungtvannsaksjonen. Mynten er preget av den britiske kronkolonien Gibraltar, og godkjent av Buckingham Palace og bærer den britiske dronning Elizabeth IIs portrett på revers side.

Spennende ekstramateriale: 
Tungtvannet var med på fergen DF «Hydro»s siste reis og har blitt hentet opp fra den 430 meter dype Tinnsjøen! Du får i tillegg den spennende dokumentaren «Hydros hemmelighet» og et bokhefte med eksklusive personlige dagboknotater fra krigshelten Leif Tronstad.

Minnesettet blir forseglet og kommer i et spesialtilpasset skrin sammen med ekthetssertifikat og kunstner Endre Skandfers egen beskrivelse av krigsminnemedaljen som preges på dagen 20. februar 2019.

”Preget på dagen”-minnesett fra Det Norske Myntverket er svært populære samleobjekter, der tidligere utgivelser har blitt raskt utsolgt. Opplaget har aldri vært så lavt tidligere! Minnesettet koster 1.497,50- kr ved mottak, etterfulgt av tre rater på samme beløp (totalt 5.990 kr). Samlerhuset byr på frakt. Bestillinger prioriteres i innkommende rekkefølge.

Forhåndsreserver i dag og du kan sikre deg et tidlig nummerert minnesett!

Spesifikasjoner