"Mintmaster edition":
Eksklusivt minnesett blir signert av myntmesterne

Du får nå muligheten til å sikre deg premiumutgaven av minnesettet "Tinnsjøaksjonen 80 år". I denne utgaven har myntmesterne ved de to myntverkene på Kongsberg og i London håndsignert medaljen og mynten som preges på dagen 20. februar 2024.

Det er kun de tidligst pregede utgavene, såkalte "first strikes" som blir signert. Vi vet ikke hvor mange eksemplarer av opplaget på 300 som blir signert, men det blir nok kun et fåtall. Bestill allerede nå for å sikre deg et eksemplar av premiumutgaven!

Bestill premiumutgaven og gled deg til dette:
► First strikes utgaver av minnemedalje og mynt i sølv som preges på dagen - på to forskjellige myntverk
► Individuelt nummererte - lave numre leveres først
Ampulle med ekte tungtvann hentet fra Tinnsjøen
► 3 originale mynter som sirkulerte under krigen - en norsk, en tysk og en britisk
Spesialtilpasset treskrin medfølger for presentasjon og oppbevaring - uten ekstra kostnad
► Et av kun 300 minnesett - alle individuelt nummererte

Premiumutgaven av det eksklusive minnesettet kan bli ditt for 5.990 kr + 69 kr frakt. Om du ønsker å dele beløpet i 3 mindre, rentefrie delbetalinger à 2019,6 kr kan du gjøre det ved bestilling. 

NPPD_mintmaster_innhold uten skrin_1000x500
*Illustrasjonsbilde: Premiumutgaven av minnesettet signeres av myntmesterne ved myntverket på Kongsberg og i London!

"Mintmaster edition" - signert av myntmesterne

De tidligst pregede utgavene, såkalte "first strikes", av både minnemedaljen og minnemynten som preges på dagen 20. februar 2024 blir signert av myntmesterne og inkludert i denne premiumutgaven av minnesettet "Tinnsjøaksjonen 80 år: Mintmaster edition". Minnemedaljen i sølv preges ved Det Norske Myntverket og signeres for hånd av myntmester Vibece Furseth. Sølvminnemynten preges av myntverket i London, Tower Mint, som preger på vegne av den britiske kronkolonien Gibraltar. Denne minnemynten signeres av myntmester Elliot Dawson. 

Av totalopplaget på 300 minnesett vet vi ikke hvor mange som blir signerte spesialutgaver. Det er kun de tidligste pregningene med best kvalitet, som blir handplukket av myntmesterne, som inkluderes i "Mintmaster"-premiumutgavene. 

80 år siden Tinnsjøaksjonen

I 1944, under skyggene av en krigsherjet verden, kom en besluttsom befaling fra London. Målet var klart: å hindre tungtvannet, som var på vei over Tinnsjøen til Tyskland, i å nå sitt bestemmelsessted. På en kald vinterdag, den 20. februar, ble stillheten brutt av en eksplosjon om bord på DF Hydro. Fergen sank sakte til innsjøens bunn. Dette øyeblikket, fylt av mot og besluttsomhet, stanset Hitlers streben etter atomvåpen, og ble et evig symbol på heltemot i hjertet av norsk krigshistorie.

Innholdsrikt minnesett

I tillegg til sølvminnemedaljen og mynten får du 3 orginale mynter som var i sirkulasjon under krigen og forteller historien om Tinnsjøaksjonen. Det er en norsk mynt som representerer de norske sabotørene, en britisk mynt som representerer de allierte og en tysk mynt som representerer Hitler-Tyskland og deres drøm om atombomben.

Du får også en ampulle med originalt tungtvann fra tønne 26 som var ombord i det nedsenkede skipet, og er hentet opp fra Tinnsjøens dyp. 

Alt dette leveres i et flott, spesiallaget treskrin for praktfull presentasjon og oppbevaring - uten ekstra kostnad. 

Begrenset opplag - kun et fåtall blir premiumutgaver

Av totalopplaget på 300 individuelt nummererte minnesett blir kun et fåtall signert av myntmesterne. Nøyaktig hvor mange det blir vet vi ikke, da myntmesterne håndplukker de tidligste pregningene med best kvalitet til å bli "first strike"-utgaver.

Spesifikasjoner
Antall:
Kun 300 individuelt nummererte minnesett
Årstall:
2024
Innhold:
:
Minnemedalje i sølv:
Preget av Det Norske Myntverket og signert av myntmester Vibece Furseth
Minnemynt i sølv:
Preget av myntverket i London og signert av myntmester Elliot Dawson
3 originalmynter:
En norsk, en britisk og en tysk - alle i sirkulasjon under krigen
Ampulle med tungtvann:
Hentet fra den senkede fergen på Tinnsjø