Massiv sølvmynt hedrer verdens mest kjente skip 

I anledning jubileet for oppdagelsen av skipet gjort av Robert D. Ballard i 1985, tilbyr vi deg en minnemynt med sitt helt eget særpreg:

  • Mynten måler hele 60 mm i diameter og veier 155 gram!
  • Preget i 99,9% sølv
  • Blå emaljert overflate for å skildre Atlanterhavet
  • Motiv av det synkende skipet
  • Følger med skrin og sertifikat


Mynten er utgitt i lave 500 eksemplarer og er offisielt utsolgt fra myntverket.

Massiv minnemynt om tidenes største dampskip

Natten den 15. April 1912 sank Titanic etter å ha støtt på et isfjell. Hele 1500 mennesker omkom, og 700 ble reddet. Blant disse var 20 nordmenn. Tragedien ble fort en av de mest kjente i verden. Mye av grunnen for dette var uttalelsene på forhånd av skipet sin første tur. Nemlig at skipet aldri ville synke:

1. september 1985 ble vraket lokalisert og fotografert på 3797 meters dyp av et fransk-amerikansk team under ledelse av Robert D. Ballard. Et knapt år senere (1986) returnerte Ballard til vraket med ny ekspedisjon. Denne gangen utforsket og fotograferte de hele vraket og vrakrestene i området omkring i detalj. Tallrike ekspedisjoner ble i ettertid av dette gjennomført for å fotografere og ta opptak av skipet, og kontroversielt, for å hente ut dyrebare gjenstander. Oppdagelsen av vraket av Titanic førte til at skipet og tragedien fikk mye oppmerksomhet og skapte stor interesse blant folk. 

Kontrasten mellom de rike om bord og tragedien med en iskald død i havdypet har inspirert mange av ettertidens forfattere og filmskapere. Forliset har blitt sett som et symbol på avslutningen av storhetstiden for Europas borgerlige og et forvarsel om nye tider med verdenskrig og depresjon. 

Spesifikasjoner
Årstall:
2021
Antall:
22 stk
Opplag:
500 stk
Metall:
99% sølv
Diameter:
60 mm
Vekt:
155 gram
Farge:
Blå Emaljert Overflate
Særpreg:
Ultra Høy Relieff