Komplettsett med 14 mynter utgitt av Norges Bank!

Norges Bank utgir sirkulasjonsmynter med spesialpreg ved spesielle anledninger. Dette komplettsettet inneholder alle de norske 20-kronerminnemyntene utgitt fra 1999 og fram til i dag - hele 14 originalmynter! Selv om mange av disse minnemyntene ble utgitt i store opplag er det ikke hver dag vi kan tilby deg et komplettsett med alle Norges 20-kronerminnemynter.

Komplettsett er populære blant våre samlere og vi har et begrenset antall tilgjengelige i dag. Vi anbefaler deg å bestille allerede nå dersom dette er et sett du ønsker deg!

Bestill i dag, så kan du glede deg til dette:
Komplettsett med alle Norges 20-kronerminnemynter

★ 14 mynter utgitt av Norges Bank - i usirkulert kvalitet
★ Inneholder 20-kronerminnemynten utgitt i 2021

★ Myntskrin spesiallaget for dette settet
★ Fraktfritt tilsendt og alltid 30 dagers åpent kjøp!


Inneholder den nyeste sirkualsjonsmynten med spesialpreg

Visste du at Norges Bank ikke utgir en ny 20-kronermynt i 2022? Denne 20-kronerminnemynten fra 2021 er dermed foreløpig den siste i rekken. Her hedres lekpredikanten og samfunnsrefomatoren Hans Nielsen Hauge, som ville fyllt 250 år i 2021. Hauges kristne bevegelse hadde stor betydning for religiøs, politisk og økonomisk modernisering av Norge. Norges Bank utgir denne minnemynten for å markere Hans Nielsen Hauges viktige bidrag for både utvikling av demokratiet vårt, og for det han gjorde for Norges næringsliv. Han var en viktig bidragsyter for å skape arbeidsplasser i et land som på denne tiden var fattig og i nød. 

Hans Nielsen Hauge hedret på 20-kronerminnemynt!

Utgis til viktige nasjonale jubileum og begivenheter

Norges Bank utgir sirkulasjonsmynter med spesialpreg, også kalt minnemynter, i anledning viktige nasjonale jubileum og begivenheter. I 2020 var spesialpreget til 20-kronermynten laget med motiv som hedret Anne-Cath. Vestlys 100 års-jubileum. Mynten som ble preget i 2015 hedret at det var 200 år siden den Norges Høyesterett ble grunnlagt. I år 2000 ble 20-kronerminnemynten preget for å hedre årtusenskiftet. Og i 2017 ble en 20-kronerminnemynt utgitt for å hedre at det var 100 år siden det første samiske landsmøtet fant sted. Det blir preget svært få minnemynter i Norge og kun til viktige begivenheter. Fra 1999 til i dag er det preget KUN 14 utgaver av 20-kronerminnemynten!

Originalmyntene er montert i et flott myntskrin. Hver mynt kommer i kapsel, som sørger for sikker oppbevaring og flott presentasjon av myntene. I skrinet finner du et ekthetssertifikat med oversikt over alle myntene samt deres spesifikasjoner.

Vi har et begrenset komplettsett tilgjengelige, så bestill allerede nå for å sikre deg ditt eksemplar!

Spesifikasjoner
Pålydende:
20 kr
Årstall:
fra 1999 til 2021
Antall mynter:
14
Kvalitet:
Usirkulert
Metall:
Nysølv (81% Cu, 10% Zn, 9% Ni)
Diameter:
27,5 mm
Vekt:
9,90 g
Utgivelsesland:
Norge
Pregested:
Det Norske Myntverket
Utgiver:
Norges Bank