25 kr sølv "Frigjøringen 25 år" 1970

Mynten med stor og kraftig V - symbolet for de alliertes motstandskamp under 2. verdenskrig

Norske minnemynter

Da Norge feiret 25-årsjubileet for frigjøringen i 1970 utga Norges Bank denne helt spesielle 25-kronen med en stor og kraftig "V", symbolet for de alliertes motstandskamp. Mange norske samlere holder denne som Norges mest storslagne minnemynt.

  • Type: Samling
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

I 1970 feiret Norge 25-årsjubileet for frigjøringen 8. mai 1945, og i den anledning utgav Norges Bank denne helt spesielle 25-kronen i 87,5 % rent sølv.

25 kroner «Frigjøringen 25 år» fra 1970 er Norges eneste 25-krone i sølv, og samtidig Norges eneste mynt med dobbelportrett av Kong Haakon VII og Kong Olav V. I tillegg er 25 kroner frigjøringen en stor mynt, med en diameter på hele 39 mm. 

 

  • Norges eneste 25-kroner mynt
  • Preget med det kraftfulle V-symbolet
  • Sjeldent dobbelportrett av Kong Haakon VII og Kong Olav V
  • Preget av Det Norske Myntverket – vårt nasjonale myntverk siden 1686
  • Utgitt av Norges Bank i anledning av 25-årsjubileet for frigjøringen
  • Gave: 5 kroner minnemynt fra 1995 «Norsk mynt 1000 år» samt myntkatalogen «Norges Mynter 2015»
  • Innleder samling med øvrige norske minnemynter 

         

Ved kjøp av Norges eneste 25-krone i sølv innledes uforpliktende samlingen Norske Minnemynter. Samlingen inneholder samtlige moderne minnemynter i sølv fra og med 1964, samt fremtidige minnemynter i sølv som utgis av Norges Bank.

Bestiller du i dag får du myntkatalogen "Norges Mynter 2015" uten ekstra kostnad!

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
25 kroner
Utgivelsesår:
1970
Metall:
87,5 % sølv
Diameter:
39 mm
Vekt:
29 gram
Opplag:
1.203.700
Utgitt av:
Norges Bank

Fordeler ved å samle norske sølvminnemynter

Ved kjøp av Norges eneste 25-krone i sølv innledes uforpliktende samlingen Norske Minnemynter. Samlingen inneholder samtlige moderne minnemynter i sølv fra og med 1964, og omfatter viktige hendelser i Norges historie, som frigjøringen, grunnlovsjubileum og kongejubileer. Du er også som samler garantert fremtidige minnemyntutgivelser i sølv fra Norges Bank.

I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et stilfullt, spesialtilpasset myntskrin for trygg oppbevaring av alle myntene. Med hver minnemynt får du levert med ekthetssertifikat som gir deg spennende informasjon og garanterer for ektheten av mynten. Du vil også motta en praktisk folder der du kan oppbevaring dine sertifikater. Myntkatalogen ”Norges Mynter 2015” får du kostnadsfritt i din andre forsendelse.

 

Myntene sendes månedlig så langt tilgjengeligheten tillater til dagsaktuelle priser. Det er helt uforpliktende å samle, myntene blir tilsendt til fritt gjennomsyn i 30 dager, uten minstekjøpsforpliktelse, bindingstid eller andre forpliktelser.

Bestill i dag!

 

1.      Jeg kan sikre meg 25-kroner «Frigjøringen 25 år», Norges eneste 25-kroner i sølv, for kun 150 kroner, utgitt av Norges Bank i 1970. Jeg mottar i tillegg som gave 5 kr – «Norsk Mynt 1000 år» fra 1995 (Vår normalpris 30 kr) og myntkatalogen «Norges Mynter 2015» (Vår normalpris 110 kr), men jeg betaler intet ekstra for dette.  Ekthetssertifikat medfølger, og mynten leveres i en praktisk beskyttelseskapsel for sikrest mulig oppbevaring. Totalt blir dette en rabatt på hele 58 %. Frakt og ekspedisjon betales av Samlerhuset.

2.      Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.  

3.      Ved kjøp av 25-krone «Frigjøringen 25 år», innledes uforpliktende samlingen Norske minnemynter. Samlingen inneholder samtlige minnemynter fra og med 1964.  

4.      Som fast samler av norske minnemynter får jeg tilsendt en ny mynt om lag hver 30. dag, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske minnemynter i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på fortrinnsrettslisten når Samlerhuset får inn flere minnemynter.

5.      Prisen for de ulike minnemyntene i samlingen varierer avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 39,95 kr. Hvis jeg ønsker, kan jeg ta kontakt med kundeservice på tlf 0 25 50 og dele opp i praktiske, rentefrie rater.

6.      Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto dersom jeg ønsker å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8.      Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.