100 kroner 4. utgave 1949-1962

Flere tusen nordmenn har deltatt i kåringen av Tidenes Norske Seddel. Med mer enn 45 % av stemmene, var det norske folk helt klare i sin oppfatning; 100 kr 1949-62 «Tømmerfløteren» er seddelen som fortjener hedersbetegnelsen «Tidenes Norske Seddel»!

100 kr seddelen i fjerde seddelserien var så store at nesten ingen hadde plass til de i lommeboken uten at de måtte brettes. Hvorfor Norges Bank kom til at sedler måtte være så store er noe vi ikke riktig forstår i dag.

Seddelens forside er preget med motiv av Bjørnstjerne Bjørnson. Bjørnson er en av tre Nordmenn med nobelpriser som er preget på norske sedler og den første av to med nobelprisen i litteratur. Han er kanskje mest kjent for sin litteratur og som samfunnsdebattant. Bjørnson er som kjent komponisten bak sangen alle nordmenn holder tettest til sitt hjerte, nemlig ja, vi elsker dette landet. Bjørnson preger også 50-kroneseddelen i femte utgaven.

Bakside har motivet kornskurden av Hugo Lous Mohr. Selv om Norge har små sammenhengende områder som egner seg for jordbruk har jordbruk og bonden spilt en sentral rolle i norgeshistorien.

Nå kan du sikre deg;

  • Tidenes Norske Seddel «Tømmerfløteren»
  • Utgitt i perioden 1949-1962​
  • En norsk seddelklassiker i sirkulert kvalitet
  • Folkets vinner til kun 1.425 kroner!
  • Informative og historiske albumsider om seddelen
  • Innleder samlingen ”Norske Sedler”
  • Kostnadsfritt album i løpet av samleperioden

 
Stor interesse for sedler
Gjennom Samlerhusets samling ”Norske Sedler” kan du bli nærmere kjent med norsk seddelhistorie. Samlingen inneholder sedler brukt i Norge fra 1901 og frem til våre dager. Norske sedler er et spennende samleområde i sterk vekst. Fordi det har gått lang tid mellom hver ny seddelrekke fra Norges Bank er omfanget på en slik samling ganske begrenset. Sikrer du deg Tidenes Norske Seddel til 1.425 kr innleder du samtidig samlingen «Norske Sedler». Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid. 

Informative albumsider og album - kostnadsfritt!
Sammen med hver seddel får du også historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på informative albumsider, hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

Norske sedler i historisk perspektiv
Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Hvis du sikrer deg Norges siste 100-kroneseddel innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro, og fortsatt relativt overkommelig i pris. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Hvis du er som meg er du er ikke bare opptatt av selve seddelen, men også av historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside,hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1.    Jeg kan sikre meg 100-krone seddelen utgitt i perioden 1949-1962 for kun 1.250 kr + frakt på 39 kroner. Seddelen er i sirkulert kvalitet.
2.    Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar seddelen sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Seddelen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
3.    Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen "Norske sedler".
4.    Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.
5.    Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 59 kroner.
6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.
7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg betaler selv returporto om jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.
8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.
9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
100-kroner
Utgivelsesår:
1949-1962
Kvalitet:
Sirkulert samlekvalitet
Advers:
Portrett av Henrik Wergeland til venstre, (etter fotografi). Det kronede riksvåpen omgitt av en gran- og en furukvist.
Revers:
Erik Werenskiolds maleri “Lensekara”
Vannmerke:
Svakt gultonet papir med vannmerkeportrett av Henrik Wergeland.
Format:
144 x 127 millimeter
Signatur:
Direksjonens formann og hovedkasserer.