Folkekjære "Tømmerfløteren"

Flere tusen nordmenn har deltatt i kåringen av Tidenes Norske Seddel. Med mer enn 45% av stemmene, var det norske folk helt klare i sin oppfatning; 100 kr 1949-62 «Tømmerfløteren» er seddelen som fortjener hedersbetegnelsen «Tidenes Norske Seddel»!

Sedler, mynter og medaljer knyttet til nordmenns historie er alltid populære. Kanskje husker du å ha kjøpt din første bil eller fjernsynsapparat med denne seddelen.

Nå kan du sikre deg:

  • Tidenes Norske Seddel «Tømmerfløteren»
  • Et øyeblikksbilde av Norges historien på 40- og 50-tallet
  • Informative og historiske albumsider om seddelen og tiden den ble utgitt
  • Uforpliktende innledning til samlingen ”Norske Sedler”

Norges fjerde 100 kr seddel

«Tømmerfløteren» er en del av Norges seddelserie som ble utgitt med et moderne design for å representere viktige aspekter ved norsk kultur og historie. Utgaven portretterer nordmenn fra nyere tid på fremsiden og de viktigste næringsveiene på baksiden. For «Tømmerfløteren» reflekterer dette valget av Norges rike tradisjon med skog og tømmer og den sentrale rollen elvene har spilt i nasjonens utvikling.

Denne seddelen var ikke bare et betalingsmiddel, men også et øyeblikksbilde som formidler vår kulturarv og verdier til folket og verden for øvrig.

Nær ved å avslutte en norsk tradisjon

Et utkast av denne seddelen ble designet av Thomas de la Rue på slutten av 30-tallet. Utkastet hadde samme motiv av Henrik Wergeland og «Tømmerfløteren», men var trykket i blått istedenfor rødt. På grunn av krigen ble ikke denne utgaven fullført. Om utgaven hadde vært designet tidligere, eller om krigen ikke hadde brutt ut, ville kanskje denne 100-kroneseddelen vært blå og ikke rød.  

Norske sedler i historisk perspektiv
Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Hvis du sikrer deg Norges siste 100-kroneseddel innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro, og fortsatt relativt overkommelig i pris. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Hvis du er som meg er du er ikke bare opptatt av selve seddelen, men også av historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside,hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1.    Jeg kan sikre meg 100-krone seddelen utgitt i perioden 1949-1962 for kun 1.250 kr + frakt på 49 kroner. Seddelen er i sirkulert kvalitet.
2.    Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar seddelen sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Seddelen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
3.    Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen "Norske sedler".
4.    Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.
5.    Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 69 kroner.
6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.
7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg betaler selv returporto om jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.
8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.
9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Format:
144 x 127 millimeter
Pålydende:
100-kroner
Utgivelsesår:
1949-1962
Signatur:
Direksjonens formann og hovedkasserer.
Kvalitet:
Sirkulert samlekvalitet
Advers:
Portrett av Henrik Wergeland til venstre, (etter fotografi). Det kronede riksvåpen omgitt av en gran- og en furukvist.
Revers:
Erik Werenskiolds maleri “Lensekara”
Vannmerke:
Svakt gultonet papir med vannmerkeportrett av Henrik Wergeland.