Original romersk sølvmynt kan bli din

Mynten er en original romersk sølvmynt, som er over 1900 år gammel og kan bli din for 2.490 kr. Dette er en helt spesiell mynt som en gang i tiden kan ha blitt brukt til å betale for billetter til de brutale lekene i Colousseum. Mynten har også vært en sentral del av utvidelsen av Romerriket, ettersom soldatene ofte ble betalt med nettopp denne mynten. 

Bestill i dag, så kan du glede deg til dette:
★ En over 1900 år gammel originalmynt fra Romerriket
★ Ekte romersk sølvmynt preget for keiser Trajan, en av de beste keiserne
★ 30 dager åpent kjøp!

NB: Reversen kan variere fra bildet. Les hvorfor lengre ned

Sølvmynten til keiseren som skapte et uslåelig rike!

Sivilisasjonen blir bygget av sølvmynter. Mens gullmyntene brukes for de store anledningene, er sølvmyntene det folk flest brukte. En denarius er derfor mynten som sirkulerte på Forum Romanum, i Colosseum, i handlegatene i Lepcis Magna, på strandpromenadene i Massalia og i den lille byen Lutetia, byen som etter hvert skulle bli mektige Paris.

Sølvmyntene under Trajan markerer en helt spesiell tid. Der Nerva nesten ikke rakk å gjøre stort før han døde, var Trajan mannen som forenet hæren, fattigfolk, rike senatorer, frimenn og mange andre rundt ideen om et sterkt, samlet og godt styrt rike. Under Trajan spredte Romerriket seg lenger enn noen sinne før, men minst like viktig var det et rike langt bedre da han forlot det enn da han tok det over. 

Interessant nok var også Trajan den siste glattbarberte keiseren på lang tid. Selv om det dukket opp glattbarberte keisere etter ham, var det stort sett unge keisere som ikke hadde rukket å få skjegg å snakke om. Glattbarbert betydde at man var pro-romersk, skjegg var mer pro-gresk. Og Trajan var så romersk som man kunne bli.

Reversen kan variere fra bildet

Nesten alle de romerske keiserne hadde en stor variasjon innen myntpregning. Selv om motivet på adversen stort sett var likt og stort sett var bilde av keiseren, hendte det også at kone, bror, sønn, adoptivsønn eller andre var med eller var avbildet alene. Reversene («baksidene», altså den andre siden enn der keiseren er avbildet) hadde en enorm variasjon. I noen tilfeller ville keiseren framstå som rettferdig, og lot seg avbilde med gudinnen for rettferdighet, Justitia. I andre ville han framstå som sterk, og da var det manndommens gud, Virtus, som ble avbildet. Av og til ville han minnes et slag, hedre en død venn eller arrangere storartede leker. Dette gjør at keiserne, Tiberius her unntatt, hadde så store variasjoner innen mynter at det blir svært vanskelig å si noe sikkert om reversen. Vær derfor ikke overrasket dersom reversen skiller seg fra mynten vi har avbildet.

Spesifikasjoner
Keiser:
Trajan
Motiv:
Portrett av Trajan
Land:
Romerriket
Årstall:
98-117 e.Kr
Pålydende:
1 denar
Metall:
Sølv
Diameter:
19 mm
Vekt:
3,3 gram