Den 9. april 1940 ble hele 50 tonn gull i all hemmelighet smuglet ut av Oslo. Ordren var klar og tydelig – gullet fikk under ingen omstendigheter havne i tyske hender. I løpet av 50 dramatiske døgn ble den norske gullbeholdningen ført ut av landet og i sikkerhet i USA og Canada. Nå markeres 80-årsjubileet for denne historisk viktige hendelsen med myntbrev utgitt i 1000 eksemplarer.

Denne historisk viktige hendelsen markeres på myntbrevet, "Gulltransporten Oslo 9. april 1940", som du nå har muligheten til å sikre deg til kun 395 kroner, fraktfritt tilsendt. Førsteutgivelsen innleder samlingen "Gulltransporten 80 år" som består av ni historiske myntbrev som oppsummerer de mest betydningsfulle hendelsene rundt Gulltransportens dramatiske reisen.

BESTILL I DAG OG SIKRE DEG:

 • Myntbrevet «Gulltransporten 9. april 1940» stemplet på datoen dagen før Gulltransportens start 8. april*
 • Inneholder to originale krigsmynter - ekte tidvitner fra et Europa i krig, samt spesialdesignet frimerke
 • Begrenset opplag: av totalt 1.000 individuelt nummerert eksemplar – lave numre leveres først
 • Din pris: kun 395 kr - fraktfritt tilsendt
 • Normalpris er 599 kr + 49,95 kr i frakt - du sparer 250 kr!
 • Innleder samling med totalt ni myntbrev som omhandler historien rundt Gulltransporten i 1940
 • Praktisk samlealbum uten ekstra kostnad
 • I løpet av samleperioden vil du motta boken “Redd Gullet!”, skrevet av Robert Pearson (vår normal pris 398 kr) - du får den GRATIS!

*MERK: da Posten Norge ikke stempler på søndager eller helligdager, ble dette brevet stemplet den 8. april 2020, dagen før selve invasjonsdatoen og starten på Gulltransportens reise 9. april.

DITT FØRSTE HISTORISKE MYNTBREV: Gulltransporten 9. april 1940
Det første myntbrevet er stemplet den 8. april 2020 dagen før selve dagen 80 år etter okkupasjonen av Norge og starten på den dramatiske redningen av Norges gullbeholdning. Dette myntbrevet minnes en historisk hendelse som skulle få stor betydning for Norges fremtid som nasjon.

Mens tyskerne marsjerte nedover Oslos hovedgate Karl Johan tidlig om morgenen den 9. april 1940, jobbet samtidig en håndfull nordmenn med å pakke ned de siste kassene med gull før de ble kjørt ut av byen og startet på det som i historiebøkene skulle bli stående som den norske Gulltransporten.

Transporten og sikringen av Norges Banks gull var ikke bare et tilbakeslag for de tyske okkupantene, men det var også av stor betydning for økonomisk handlingsfrihet for den norske kongefamilie og regjering i eksil. Gulltransporten hadde også stor symbolsk betydning for motstandskampen, som en av få seire i aprildagene 1940.


MYNTBREV MED ORIGINALE KRIGSMYNTER
Myntbrevet består av hele to originale krigsmynter, ekte tidsvitner fra et Europa i krig.

 • Norsk 2-øre okkupasjonsmynt i jern. Tyskerne besluttet at de tradisjonelle myntmetallene skulle forbeholdes krigsindustrien, og derfor skulle man i stedet bruke jern og zink i produksjonen ved myntverket på Kongsberg. Nye motiver skulle også innføres, uten kongemotiver og –symboler.
 • Tysk 1-reichspfennig med hakekors-motiv, et motiv som ble innført på mynt allerede i 1936. Når krigen var vunnet, skulle Hitlers portrett «pryde» de tyske myntene. Det er unødig å opplyse om at slike mynter ble aldri laget!
  Dette første jubileumsmyntbrevet innleder myntbrevsamlingen ”Gulltransporten 80 år”, som sammen med de andre åtte jubileumsmyntbrevene forteller hele den sagnomsuste historien. Hvert myntbrev i samlingen inneholder originale mynter, personlige frimerker med motiver knyttet direkte til hendelsene og hvert myntbrev er stemplet med Postens stempel. Stemplingsdatoen for hvert brev er relatert til den aktuelle hendelse. 

  Historisk dokumentasjon skrevet av ekspert på Gulltransporten
  Hvert myntbrev ledsages av spesialskrevede historiekort, skrevet av Robert Pearson, en av de ledende ekspertene på gulltransporten. De informative historiekortene forteller samlet hele historien om den norske Gulltransporten. For noen hendelser vil det naturligvis være mer å fortelle enn andre, og du vil derfor merke at historien på det mottatte historiekortet ikke alltid passer direkte til myntbrevet som følger og dets dato og sted. Når samlingen er komplett vil du derimot ha et helt spesielt og flott historieverk som forteller historien fra den dramatiske april-morgenen i 1940 til gullbeholdningens tilbakekomst til Norge i 1987.


Sikre deg ditt eksemplar i dag!

Spesifikasjoner
Utgitt:
2020
Opplag:
1.000

Gulltransportens dramatiske reise slik den aldri har blitt fortalt tidligere
Historisk myntbrev med originale krigsmynter

Gjennom de ni myntbrevene sikrer du deg en rekke historiske samleobjekter i form av originale mynter, som de norske okkupasjonsmyntene i jern og sink og flere utenlandske mynter fra 2. verdenskrig utgitt av både Nazi-Tyskland og de allierte landene. Myntbrevene i samlingen prydes også med spesialdesignet frimerker med motiver knyttet direkte til hendelsene og hvert myntbrev er stemplet av Posten. Stemplingsdatoen for hvert brev er relatert til den aktuelle hendelsen.

Historisk dokumentasjon skrevet av ekspert på Gulltransporten
Hvert myntbrev ledsages av spesialskrevede historiekort, skrevet av Robert Pearson, en av de ledende ekspertene på gulltransporten. De informative historiekortene forteller samlet hele historien om den norske Gulltransporten. For noen hendelser vil det naturligvis være mer å fortelle enn andre, og du vil derfor merke at historien på det mottatte historiekortet ikke alltid passer direkte til myntbrevet som følger og dets dato og sted. Når samlingen er komplett vil du derimot ha et helt spesielt og flott historieverk som forteller historien fra den dramatiske april-morgenen i 1940 til gullbeholdningens tilbakekomst til Norge i 1987.

Alt dette sikrer du deg gjennom samlingen:

 • Totalt ni historiske myntbrev
 • Eierbevis som bekrefter din eierrett til samlingen
 • Historsik dokumentasjon til hvert myntbrev skrevet av Robert Pearson, en av de ledende ekspertene på gulltransporten
 • Spesialdesignet album til samlingen
 • Boken “Redd Gullet!”, skrevet av Robert Pearson (vår normal pris 398 kr) - du får den GRATIS!

OBS: Opplaget er begrenset til 1.000 eksemplarer. Ordrene prioriteres i innkommende rekkefølge - lave numre leveres først. – VÆR RASK!

Bestiller du myntbrevet "Gulltransporten 9. april 1940" innleder du samtidig samlingen "Gulltransporten 80 år". Samlingen består av totalt ni myntbrev, og hvert myntbrev ledsages av historisk dokumentasjon. Dette og øvrig tilbehør, som samlealbum, mottar du uten ekstra kostnad, som en del av Samlerhusets kundeservice. Prisene varierer fra 499 til 699 kr, avhengig av myntene som inngår. Frakt og ekspedisjon på 49,95 kr tilkommer. 

  MERK! Vær rask for å sikre deg ditt eksemplar!

   

   

  1. Jeg kan nå sikre meg det første myntbrevet “Gulltransporten 9. april 1940”, for kun 395 kr. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon. Samlerhusets normal pris for myntbrevet (599 kr + frakt 49,95) - jeg sparer 250 kr! Mitt første myntbrev inneholder to originale krigsmynter; en norsk okkupasjonsmynt i krisemetall og en tysk hakekorsmynt. Tilgangen er begrenset og ordre prioriteres i innkommet rekkefølge.

  2.  Bestiller jeg jubileumsmyntbrevetkan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for mynten som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert preg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

  3. Dersom jeg sikrer meg myntbrevet, innleder jeg samtidig samlingen «Gulltransporten 80  år» med de åtte resterende myntbrevene i samlingen. Dette betyr at jeg får tilsendt et nytt myntbrev om lag en gang per måned. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

  4. Prisen for de etterfølgende myntbrevene i samlingen er mellom 499 og 699 kr + 49,95 kr i frakt og ekspedisjon.

  5. Med mitt første myntbrev i samlingen mottar jeg uten ekstra kostnad et album (Samlerhusets normalpris er 250 kr) for trygg oppbevaring av myntbrevene, samt historisk dokumentasjon.

  6. Jeg har alltid 30 dager full returrett, og betaler selv porto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50/66811500, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

  7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter.

  8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til myntbrevene og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at myntbrevene eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.