Kampen om tungtvannet er en virkelig heltehistorie fra 2. verdenskrig. Aksjonen ville nok ikke forløpt seg som den gjorde uten Leif Tronstad. Han var hjernen bak tungtvannsaksjonene som bidro til at Hitler tapte kappløpet om atombomben, men det var ikke det eneste han gjorde for norsk motstandskamp under 2. verdenskrig. NTH-professoren var både politisk engasjert, en internasjonalt anerkjent vitenskapsmann, en nasjonal strateg og en uredd motstandsmann.

Dagboknotatene hans lever fremdeles og der etterlot han seg håpet om å komme tilbake til et fritt Norge og treffe igjen sine kjære. Men dersom det krevdes, gikk kampen mot et fritt Norge foran alt.

Nå kan du sikre deg den massive krigsminnemedaljen, som hedrer den heltemodige innsatsen for kun 149 kroner, fraktfritt tilsendt. Minnemedaljen er hele 61 mm stor og er preget i 100 gram massiv bronse med et eksepsjonelt detaljert dybdepreg du sjelden har sett maken til!

For kun 149 kroner kan du sikre deg:

  • Minnemedalje som hedrer Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad
  • Gigantmedalje – massiv bronse på hele 61 mm og over 100 gram
  • Patinert og behandlet for hånd, meget høyt relieff og utsøkt detaljrikdom
  • Innleder samlingen ”Kampen for frihet 1940-1945” med fantastiske medaljer og eksepsjonell krigshistorie, helt uforpliktende
  • Historisk dokumentasjon skrevet av noen av Norges fremste krigshistorikere
  • Ingen bindingstid - alltid 30 dager returrett
  • Et evigvarende minne som forteller historiene vi ikke bør glemme!

Sikrer du deg æresmedaljen som hedrer Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad, innleder du samtidig samlingen "Kampen for frihet 1940-1945", en unik dokumentasjon av krigshistorie i massiv bronse. 

Bestill den massive bronsemedaljen som hedrer Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad​!

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Patinert
Metall:
Bronse
Diameter:
61 mm
Vekt:
Over 100 gram
Opplag:
20.000
Kunstner:
Endre Skandfer

Kampen for frihet – dokumentert av Norges fremste krigshistorikere

Sikrer du deg minnemedaljen som hedrer Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad, innleder du samtidig samlingen "Kampen for frihet 1940-1945", en unik dokumentasjon av krigshistorie i massiv bronse. Samlingen består av 24 minnesmedaljer og videre forsendelser har en fast pris på 490 kroner + frakt  49,95 kroner. MInnesmedaljene blir sendt ca. én gang i måneden med 30 dager åpent kjøp og returrett. Det er ingen bindingstid, du samler så lenge du selv ønsker.

“Kampen for frihet 1940 - 1945” er en serie storslagne minnessmedaljer du neppe har sett maken til. Alle medaljene er i samme utsøkte kvalitet og hedrer krigshelter, unike historier og heltemot. De utsøkt detaljrike medaljemotivene, og det eksepsjonelle motstandsarbeidet hvert enkelt medaljemotiv hedrer og representerer, gir deg en inngående beretning om de mange mer og mindre kjente helter som stod bak betydelig motstandsarbeid.

Krigshistorie står meget sterkt hos det norske folk og er også et meget stort interesseområde innenfor medaljesamling. 

 

Heltene som kjempet for et fritt Norge

Medaljen som hedrer Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad er inngangen til et unikt univers av ærsmedaljer som hedrer norske helter fra andre verdenskrig. Her får du spennende gjengivelser av hendelser som senkningen og ødeleggelsen av seks tyske skip i Oslo havn, gjennomført av Pelle-gruppa, som var et hardt slag for tyskerne. Du vil få inngående kjennskap til den meget omfangsrike jakten på Tirpitz, det fornemme tyske skipet som seilte hele veien oppover langs norskekysten og som opererte på den nordnorske kystlinjen. Etter møysomt arbeid, spesielt fra to meget heltemodige karer, klarte man endelig å markere skipet, oppnå radiokontakt med de allierte i Storbritannia, og tilrettelegge for senkning av den tyske stoltheten.

Samlingen omhandler kjente operasjoner og helter, slik som professor Leif Tronstad og tungtvannsaksjonen på Vemork. Videre blir det megetsigende æresmedaljer fra Shetlandstrafikken, de kvinnelige motstandsheltene, krigsseilerne med flere. Felles for æresmedaljene vil være at de hedrer de mange helter som kjempet for et fritt Norge under andre verdenskrig. Alle medaljene er i samme utsøkte kvalitet og hedrer krigshelter, unike historier og heltemot. Samlet utgjør de etterhvert et historieverk som hedrer de mange helter som kjempet mot nazismen og for et fritt Norge under andre verdenskrig, en historie vi aldri må glemme!

1. Jeg kan sikre meg gigantmedaljen «Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad» for kun 149 kroner, fraktfritt tilsendt. Samlerhusets normalpris er 490 kr (+ frakt 49,95 kr).

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar den massive bronsemedaljen «Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad» sammen med faktura med 14 dager forfall, og kan derfor bestille minnemedaljen hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket i detalj før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Minnemedaljen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Dersom jeg sikrer meg æresmedaljen «Kampen for tungtvannet og professor Leif Tronstad»  innleder jeg samtidig samlingen «Kampen for frihet 1940-1945», helt uforpliktende. Samlingen er en hyllest til de mange motstandshelter som kjempet for et fritt Norge under andre verdenskrig. Alle de kommende medaljene er preget i massiv bronse, og leveres med rikholdig historisk dokumentasjon skrevet av noen av Norges mest anerkjente krigshistorikere.

4. Som fast samler får jeg tilsendt en æresmedalje som hedrer kampen for frihet om norske helter og heltemot ca. én gang i måneden. Videre forsendelser koster 490 kr (+frakt 49,95 kr).

5. Førsteamanuensis Arnfinn Moland og amanuensis Ivar Kraglund er faglig ansvarlige for krigsminnemedaljene i samlingen «Kampen for frihet 1940-1945». Jeg får utfyllende historisk dokumentasjon til hver medalje i tillegg til ekthetssertifikat som garanti for medaljens ekthet og kvalitet. Til dokumentasjonen mottar jeg i løpet av samleperioden et album for oppbevaring og elegant presentasjon.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av minnemedaljene, samt album for oppbevaring av dokumentasjonen. Samlerhusets normalpris for skrinet er 450 kr og 150 kr for albumet, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, betaler selv returporto for forsendelser jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Ønsker jeg å avslutte samlingen tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, medaljer og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.