Tusenårsskiftet markert på sølvminnemynt i proofkvalitet

Overgangen til det nye millenniet var en begivenhet uten sidestykke i vår tid. Over hele verden ble tusenårsskiftet og tidenes største nyttårsfeiring markert på overdådig vis. Et samstemt verdenssamfunn ønsket år 2000 velkommen, og markerte det historiske døgnet og tidsskiftet med begeistring og oppfinnsomhet. Norges Bank tok også del i markeringen og ga ut minnemynt i både gull, sølv og som 20-krone sirkulasjonsmynt med særpreg. 

 

  • Norsk minnemynt i sølv utgitt av Norges Bank i 1999
  • Tusenårsmynten minner overgangen til det nye millenniet
  • Preget i beste pregekvalitet proof og 92,5 % sølv
  • Preget ved Det Norske Myntverket
  • Raskt utsolgt ved utgivelsen

NB: Noe leveringstid må påregnes

En populær minnemyntutgivelse

Da 100-kronen Tusenårsmynten i sølv ble utgitt av Norges Bank i 1999 opplevde Samlerhuset en enorm etterspørsel. På kun kort tid ble opplaget på 50.000 minnemynter utsolgt, og mer en dobbelt så mange bestillinger ble mottatt. 

Tusenårsmynten i sølv ble satt i omløp fra Norges Bank 1. september 1999 og er modellert av Ingrid Austlid Rise, formgiver ved Det Norske Myntverket.

Adversen bærer den norske løven samt myntens valør 100 kroner, innskriften NORGE ÅR 2000 samt daværende myntmester Jan Erik Johansens merke (JEJ). Under står pregeåret 1999 og myntverkets merke hammer og bergsjern.

Reversmotivet på tusenårsmynten viser del av en trestamme med årringer som symbol på forgangen tid. Til høyre for denne vises en blank nymåne som symboliserer tiden som ligger foran. Til høyre i nedre del av flaten og delvis inn i trestammen bærer mynten innskriften TIDER SKAL KOMME. 

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kroner
Diameter:
39 mm
Metall:
92,5 % sølv
Kvalitet:
Proof
Vekt:
38,8 gram
Opplag:
50.000
Utgiver:
Norges Bank
Utgivelsesår:
1999