*Illustrasjonsbilde, viser en av de fem sølvmyntene

Symbol på demokrati og fremgang

Sølvmynten du i dag kan sikre deg ble utgitt av mektige Athen og er en verdenskjent klassiker innenfor den numismatiske verden! Det er ikke ofte vi har tilgjengelig sølvmynter som sirkulerte mens verdenskjente filosofer som Sokrates og Platon blomstret i Athen. Vær rask, vi har kun 5 mynter tilgjengelig! 

Mynten er legendarisk både som symbol på Athens storhetstid, utvikling, demokrati og fremgang. Da sølvmynten ble satt i sirkulasjon, under første halvdel av det femte århundret f.Kr., ble den brukt av mennesker som formulerte ideer som fortsatt er sentrale innenfor matematikk, politikk, krigføring, arkitetkur, myntpregning, biologi og idrett, for å nevne noen.  


Bestill nå og se frem til:

●En verdenskjent sølvmynt fra selveste Athen

Mynttype brukt av Sokrates, Platon, Perikles, Aiskylos, Sofokles og flere

●En nesten 2.500 år gammel original sølvmynt

Tidsvitne om europas intellektuelle fødsel

Ønsker du å dele beløpet i 3 rentefrie rater á 5.166,66 kroner kan du enkelt gjøre det.

De moderne mynters mor 

Da mynten først ble satt i sirkulasjon diskuterte Sokrates og Platon filosofi i Athen. Hippokrates grunnla moderne medisinsk tenkning, og skuespillforfatterne Aristophanes og Sofokeles utviklet dramateknikker som fortsatt brukes i Hollywood. Mynten du i dag kan sikre deg ble preget mellom 449 og 413 f.Kr. På den tiden var det vanlig at man bare brukte lokale mynter, og at pengevekslere vekslet mynter fra andre land slik at man kunne gjennomføre handel. Denne mynten, derimot, ble godkjent som den var stort sett i hele Middelhavet. Dette var tross alt mynten til mektige Athen, godt kjent for sine sølvgruver og sin fantastiske handel. 

Myntenhetens arvinger er fortsatt i bruk i dag; blant annet er myntenhetene dirham i Marokko og dram i Armenia etterkommere av uglemynten.

Athen - Kjent for sine mange filosofer

Athen er kjent for sine mange filosofer, vitenskapsmenn, kunstnere og matematikere. Med en befolkning på rundt 60 000 mannlige borgere, tenk deg muligheten for at mennesker som Sokrates, Perikles, Aiskylos, Sofokles, Platon, Aristofanes eller Myron kan ha holdt akkurat denne mynten! 

Uglemynten ble preget mellom 449 og 413 f.Kr. På den tiden var det vanlig at man bare brukte lokale mynter, og at pengevekslere vekslet mynter fra andre land slik at man kunne gjennomføre handel. Denne mynten, derimot, ble godkjent som den var stort sett i hele Middelhavet. Dette var tross alt mynten til mektige Athen, godt kjent for sine sølvgruver og sin fantastiske handel. 

Kirkeuglen Athena

Motivet på adversen er av Athene, kunnskapens og krigskunstens gudinne. Det var klart for Athen, en by så opptatt av filosofi, vitenskap og taktikk, at Athene måtte bli deres gudinne. Athene hadde alltid på seg en korintisk hjelm, slik kan man kjenne henne igjen. Reversen er av en kirkeugle. Det var så mange kirkeugler i Athen at hele arten heter Athena. Kirkeuglen er liten og søt, men ikke spesielt klok. Likevel er den så nært assosiert med Athene og byen at den er blitt et symbol på klokskap.

AOE er egentlig AΘE, der den midterste er en Theta. Så det står Athe vertikalt. Du kan også skimte olivengrenen øverst til venstre, det er symbolet på byens tilknytning til Athene, da hun tilbød dem oliven mot at de gjorde henne til sin skytsgudinne. 

Høyt sølvinnhold

  Sølvmynten er også et eksempel på svært sofistikert håndverk, og kvaliteten på gode preginger kan konkurrere med mynter utgitt 1000 år senere, for ikke å si 2000. Selv da mynter ikke lenger var noen sjeldenhet i regionen eller blant handelspartnerne, sto tetradrakmen i en særstilling på grunn av den håndverksmessige utførelsen og høyt sølvinnhold. Myntene var faktisk så ettertraktet at de ble en handelsvare i seg selv.

Vi har kun 5 eksemplarer tilgjengelig i dag, bestill nå for å sikre deg et eksemplar av denne helt spesielle sølvmynten.

Spesifikasjoner
Pålydende:
4 drakmer
Utgivelsesår:
449 - 413 f.Kr.
Metall:
Sølv
Diameter:
24 mm
Vekt:
17 gram
Motiv:
Athene/Ugle, olivengren AThE
Utgivelsesland:
Athen