Utgitt under krigen

15 av de 20 frimerkene som i dag kan bli dine ble overstemplet med en sort V og utgitt av det norske Postverket i 1941.  Dette var i utgangspunktet vanlige frimerker, som ble overstemplet med en sort V. V-tegnet var opprinnelig Churchill og de alliertes symbol for seier. Adolf Hitler irriterte seg over dette, og ønsket selv å ta over V-symbolet. Ifølge ham sto V’en for ”Viktoria – Deutschland Siegt an allen Fronten”. I et forsøk på å kapre symbolet besluttet Hitler å overstemple en lang rekke frimerker med V-tegnet, både i Norge og andre land.

Forsøket var imidlertid mislykket. Nordmenn protesterte ved å sette V-frimerkene ”opp-ned” på konvolutter. Dette første til at det kun gikk tre måneder fra Hitlers utgivelsen til alle V-frimerkene ble tatt ut av salg. De skulle destrueres etter den mislykkede kapringen.

Bestill nå og se frem til: 

  • 15 frimerker som minner Hitlers Norske frimerketabbe!
  • 5 frimerker utgitt av eksilregjeringen i London - med seiers motiver
  • Frimerker som ble et symbol på opprør mot okkupasjonsmakten
  • Albumsider med utfyllende historisk informasjon og uforpliktende innledning til "Norgessamlingen".

Gjemt på Det Kongelige Slott!

På mystisk vis klarte noen ukjente postansatte å lure V-frimerkene unna da tyskerne besluttet at de skulle destruere. De ble gjemt i et hvelv på Det Kongelige Slott. Mesteparten av disse V-frimerkene ble brent etter krigen, og de få som ble bevart, har inntil våre dager vært i privat eie. Nå - nesten 80 år senere - er disse frimerkene igjen tilgjengelig!  

Mange ville kanskje forvente at disse frimerkene skulle bli anbrakt museum, men dette er frimerker som alle nordmenn bør få muligheten til å sikre seg.

Bildet viser hva du kan se frem til! Album, albumark med historisk informasjon og pinsett følger med de 20 historiske frimerkene, helt uten ekstra kostnader.

5 av frimerkene utgitt av norsk eksilregjering i London

Londonutgaven er kanskje Norges mest kjente frimerkeserie gjennom tidene. Kongen og regjeringen var tvunget i utlendighet, og i Norge ble det utgitt mengder av nazifrimerker. Som et svar på dette bestemte eksilregjeringen seg for å utgi egne frimerker; resultatet ble den legendariske Londonutgaven. Frimerkene ble blant annet brukt på frie norske skip, og på Jan Mayen. Noen ble smuglet til det okkuperte Norge, og solgt til inntekt for motstandsbevegelsen.

Men selv om kongefamilien var i eksil, var det fortsatt mange opprører mot nazismen igjen i Norge. Et av de flotteste merkene viser akkurat dette. Hjemmefronten fikk nemlig også sitt eget frimerke, med verdien 20 øre (NK 335). Grunnlag for motivet er et fotografi som ble tatt på Ringeriksvei i Nes, der "Vi Vil Vinne" ble malt i store bokstaver av motstandsmannen Frans Aubert, som senere ble skutt på Akershus. Fotografiet var blitt smuglet over til London via Sverige og ble gjengitt i mange aviser i den frie verden som et eksempel på norsk motstandskamp.

Unik Norgeshistorie fortalt med frimerker

Når du sikrer deg de 20 ettertraktede, norske frimerkene fra andre verdenskrig innleder du samtidig en samling med øvrige norske ubrukte frimerker. Du kommer med på vår prioriteringsliste for «Norgessamlingen Norsk Verdi», som inneholder norske frimerker utgitt etter 1910. Frimerkene blir levert med utfyllende albumsider, som sikrer en trygg og god oppbevaring, og som forteller historien om hver enkelt frimerkeutgave. Du får tilsendt nye frimerker omlag en gang per måned. Du samler så lenge du selv vil, og kan stoppe når som helst uten å oppgi noen årsak. Du samler med vår trygghetsgaranti og har alltid 30 dager full returrett. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

1. Jeg kan nå sikre meg 20 norske krigsfrimerker (V-frimerker/London-utgaver)for kun 99 kr + frakt på 39 kroner. Frimerkene er i postfrisk kvalitet. Vår normalpris er 417,95 kr og jeg sparer dermed 318,95 kr. Frimerkene leveres med informative albumsider og en frimerkepinsett. 

2. Bestiller jeg 20 norske krigsfrimerker  via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre myntleveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3. Jeg er innforstått med at Samlerhuset kun har en begrenset beholdning og at det settes en begrensning på ett frimerkesett per person. Ordrer prioriteres i innkommende rekkefølge.

4. Når jeg kjøper krigsfrimerkene innleder jeg uforpliktende i "Norgessamlingen”, med norske originalfrimerker fra 1910 og frem til i dag. Alle frimerker i samlingen er i perfekt, ubrukt kvalitet (postfrisk). Frimerkene sendes meg i praktiske månedlige leveranser til Samlerhusets gjeldende utsalgspris. 59 kroner tilkommer for frakt og ekspedisjon.

5. I løpet av samleperioden mottar jeg et album uten ekstra kostnad (vår normalpris 250 kr) for trygg oppbevaring av frimerkene. Jeg samler med Samlerhusets sjenerøse trygghetsgaranti. Det er ingen bindingstid og jeg har ingen minste kjøpsforpliktelse..

6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto dersom jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Antall:
15 V-merker og 5 frimerker fra Londonserien
Utgivelsesår:
1941, 1945
Kvalitet:
Postfrisk