Det kjente mesterverket kan nå bli ditt!
- Kun 149 kr!

Du kan nå bli eier av denne kunstbarren, belagt med det kjente mesterverket "Vampyr", for kun 149 kr! Kunstbarren blir preget i bronse og belagt med 99,9% rent gull. Til slutt gjengis maleriet i fullfargepreg på den silkematte overflaten, med farger så nær opptil originalmaleriet som det er mulig å komme. Opplaget er på lave 5.000 individuelt nummererte eksemplarer, så bestill ditt eksemplar allerede nå!

Dette kan du glede deg til - for kun 149 kr:

★ Mesterverket "Vampyr" på kunstbarre - belagt med 24 karat gull
★ Kunstbarre med begrenset opplag og nummerering - 5.000 på verdensbasis
★ En elegant start på samlingen "Verdens mesterverk"

Symbol på liv og smerte

Det skal ikke lenger males interiør og folk som leser og kvinner som strikker. Det skal være levende mennesker som puster og føler og lider og elsker.
Dette sitatet, i moderne form, er fra Edvard Munchs manifest fra Saint-Cloud, en forstad til Paris, i 1899. Nettopp denne definisjonen påvirket den unge nordmannens malerstil de neste, og sannsynligvis beste, 15 årene. Disse maleriene ble omtalt senere som «Livsfrisen», en samling malerier som illustrerte livet i sine mange fasetter.

For å forstå malerier i denne tiden, kan det lønne seg å forstå både norsk og internasjonal malerstil. Impresjonismen hadde dominert siden tidlig 1870-tall. Impresjonismen var uklar og med vage overganger, inspirert av hvordan verden så ut utenfor den perfekte lyssettingen i kunstnernes atelier. Denne kunststilen slo ikke like godt an i Norge, men Harriet Backer malte en rekke impresjonistiske malerier. Ettersom hennes mest kjente maleri heter «Blått interiør» og viser en kvinne som strikker, er det klart at hun er et av hovedmålene for Munchs kritikk.

Bestill ditt mesterverk på barre belagt med gull i dag!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 dollar, Niue Island
Kvalitet:
Brilliant
Metall:
Bronse belagt med 99,9% gull
Diameter:
50 x 35 mm
Vekt:
50 gr
Opplag:
5.000 individuelt nummererte
Advers:
Dronning Elizabeth II

Verdens Mesterverk

Denne storslåtte samlingen formidler noen av verdens mest kjente malerier fra tidlig kunsthistorie og frem til rundt 1900.

Gjennom samlingen «Verdens mesterverk» kan du sikre deg 12 utvalgte kunstbarrer belagt med 99,9 % rent gull. Kunst er «sinnets tolkning av en opplevelse» og dens mål er å stille spørsmål og vekke tanker. Et hvert individ vil sanse et maleri på sin egen måte. Det var derfor ingen enkel oppgave å velge ut maleriene som folk flest kan forbinde med verdens mest kjente malerier.

Å definere hva som er kunst, er svært vanskelig, for det er ofte en subjektiv vurdering fra person til person. Maleriene i samlingen er håndplukket av professor emeritus i kunsthistorie, Gunnar Danbolt i samarbeid med Samlerhuset. Danbolt har utgitt en rekke kunsthistoriske publikasjoner og er utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs orden for sin iherdige innsats som kunstformidler.

Sammen med hver kunstbarre i samlingen «Verdens Mesterverk», vil du motta utfyllende historiekort som forteller historien rundt originalmaleriet som motivet på kunstbarrene er hentet fra, og også om stilretningen maleriet tilhører. I tillegg får du også interessant informasjon om kunstneren bak hvert av maleriene. Dokumentasjonen som medfølger kunstbarrene i denne samlingen er også skrevet av professor Gunnar Danbolt, og gir deg muligheten til å bygge opp et helt spesielt historieverk over Verdens maleriske kunstarv.