En av 2. verdenskrigs viktigste sabotasjeaksjoner hedres
- Medalje og mynt preges på dagen!

Natt til 28. februar 1943 – for 80 år siden – foregikk det som er en av de viktigste sabotasjeaksjonene under 2. verdenskrig, Vemork-aksjonen. Tungtvannsaksjonen var svært viktig for de allierte styrkene, som fryktet at det norske tungtvannet ville bli brukt for å utvikle tyske atomvåpen. 

For å hedre motstandsheltene som gjennomføre den viktige aksjonen, som gikk under navnet «Operasjon Gunnerside» kan vi nå stolt tilby deg et enestående minnesett. Her får du blant annet både en minnemynt og en medalje som preges på jubileumsdagen 27. februar 2023 - 80 år etter - på to forskjellige myntverk, en i Norge og en i England. Opplaget på settet er på svært lave 300 individuelt nummererte sett, der lave numre leveres først!

Bestill i dag og gled deg til dette:
● Minnesett som hedrer en av de viktigste sabotasjeaksjonene under 2. verdenskrig
● Både minnemedalje og mynt preges på jubileumsdagen 27. februar 2023 - 80 år etter
● 3 britiske sirkulasjonsmynter og en tysk med hakekorssymbolet - alle var i sirkulasjon under 2. verdenskrig
Kun 300 individuelt nummererte minnesett - lave numre leveres først

For kun 3.990 kr kan du sikre deg ditt nummererte minnesett som et evigvarende minne for de heltemodige motstandsheltene fra en av 2. verdenskrigs viktigste sabotasjeaksjonene. Om du ønsker kan du dele beløpet i 2 rentefrie rater à 1.995 kr ved bestilling. Frakt tilkommer. 


Flott spesialtilpasset skrin medfølger for presentasjon og oppbevaring - uten ekstra kostnad!

Minnemedalje og mynt preges på dagen - 80 år etter

For kun andre gang i historien preges to utgaver på jubileumsdagen, på to forskjellige myntverk, til et minnesett. Den ene pregningen er en storslått minnemedalje preget av Det Norske Myntverket på jubileumsdagen 27. februar 2023. Minnemedaljen preges med et flott motiv som viser stiliserte sabotører på ski i forgrunnen av tungtvannsanlegget på Vemork, med innskriften «OPERASJON GUNNERSIDE».Kvalitet: Brilliant usirkulert - Diameter: 38,61 mm - Vekt: 28,7 gr - Metall: Kobbernikkel belagt med 99,9 % rent sølv - Pregedato: 27. februar 2023

Den andre pregningen som preges på jubileumsdagen 27. februar 2023 er en praktfull sølvminnemynt som utgis av Gibraltar og preges på myntverket i London. Det flotte motivet på minnemynten viser Vemorkanlegget i forgrunnen, med sabotørene på ski til målet i for sabotasjeaksjonen. Minnemynten er preget i 99,9 % rent sølv og i beste pregekvalitet - proof.


Kvalitet: Proof- Diameter: 38,61 mm - Vekt: 28,7 gr - Metall: Kobbernikkel belagt med 99,9 % rent sølv - Pregedato: 27. februar 2023

Krigsheltene fra tungtvannsaksjonen hedres med et enestående minnesett

For å hedre 80-årsjubileet til den viktige aksjonen kan du nå sikre deg et storslått minnesett. Her finner du en minnemynt og en medalje, som begge preges på jubileumsdagen 27. februar 2023. I tillegg finner du 3 historiske originalmynter i sølv fra Storbritannia, som alle var i sirkulasjon under 2. verdenskrig. Til slutt finner du en historisk originalmynt fra Tyskland med hakekorssymbolet, utgitt like før 2. verdenskrig og som var i sirkulasjon under krigen.

Sammen med minnesettet får du også et informativt hefte med lesning om de alliertes sabotasjeaksjon på Vemork. I tillegg får du et flott spesialtilpasset skrin for oppbevaring og presentasjon, uten ekstra kostnad. 

Bestill i dag - vi forventer stor etterspørsel!

Opplaget på jubileumssettet er på svært lave 300 individuelt nummererte eksemplarer, der lave numre leveres først. Minnesett 001/300 innlemmes i Det Norske Myntverkets samling, men kanskje kan 002/300 bli ditt!

Spesifikasjoner
Opplag:
Kun 300 nummererte jubileumssett
Innhold:
Jubileumsmedalje og mynt, samt 4 originalmynter fra krigen
U:
Utgivelsesår:
2023
Jubileumsmedalje:
:
Pregedato:
27. februar 2023
Metall:
Kobbernikkel belagt med rent sølv
Diameter:
38,61 mm
Vekt:
28,7 gr
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Opplag:
350
Utgiver:
Det Norske Myntverket
Jubileumsmynt:
:
Pregedato:
27. februar 2023
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
20 gr
Kvalitet:
Proof
Opplag:
2.999
Pålydende:
One Crown
Utgivelsesland:
Gibraltar