Dame Vera Lynn - The Forces' Sweetheart

I september 1939 sto Storbritannia uvitende foran en nesten seks år lang kamp for frihet. Ingen visste hva som lå foran dem, og uvisshet og frykt preget nasjonen. En oppmuntring trengtes for å bygge opp kampmoralen. Det fikk de i sangerinnen Vera Lynn.

Dame Vera Lynn ble et lys i mørket under krigsårene 1940-1945 og hennes mest berømte sang, «We’ll meet again», ble nærmest synonym med 2. verdenskrig. Sangene og tekstene hennes bant folk sammen på frontlinjen sammen med de som ventet hjemme, og nå hedres The Forces' Sweetheart på minnemynt i gigantformat.

En storslått minnemynt en dame verdig

Minnemynten måler hele 88,7mm i diameter og har motiv av Ross Kolbys portrett av Dame Vera Lynn, gjengitt i fullfargepreg. Den norske kunstneren har foreviget den britiske sanglegenden i et 90x70cm stort portrett som ble avduket i Royal Albert Hall i London. Maleriet ble overrakt av Samlerhusets britiske søsterselskap og avduket av Lynns datter i en høytidelig seremoni.

I tillegg til portrettet har mynten en rekke symboler fra Vera Lynns liv og karriere under 2. verdenskrig; blant annet et noteark, en mikrofon, soldater, valmuer og Spitfire-fly. Nederst på mynten står skrevet navnet på hennes mest populære sang i krigsårene «We’ll meet again».

Mynten er utgitt av den britiske kronkolonien Gibraltar, der Dronning Elizabeth II er statlig overhode. Mynten har en nominell verdi på 10 crowns og er en offisiell minnemyntutgivelse preget i 1944 eksemplarer.

Sikre deg denne spesielle minnemynten som hedrer en av de virkelig store stemmene i kampen for frihet under andre verdenskrig. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 Crowns
Kvalitet:
Proof-like
Metall:
Kobbernikkel
Diameter:
88,7 mm
Vekt:
400 gram
Opplag:
1.944 eksemplarer
Advers:
Gibraltars våpenskjold og inskripsjonen ELIZABETH II • D • G • REGINA•GIBRALTAR
Revers:
Portrettmaleri av Dame Vera Lynn i fullfargepreg, samt symboler fra Lynns liv og karriere under 2. verdenskrig
Utgivelsesland:
Gibraltar
Utgivelsesår:
2020