Ingenting har blitt hentet opp fra et skipsvrak på større dyp - En Guinness-rekord!

Samlerhuset har som eneste aktør i verden fått tilgang til myntene fra verdens dypeste skattefunn! Myntene ble berget fra et dyp på 5.181 meter under havet, ingenting har tidligere blitt reddet fra et skipsvrak på større dyp! Som en av de første i verden gis du nå mulighet til å bli eier av en rekordmynt i ekte krigssølv!

  • Original krigssølvmynt berget fra 5.181 muh.  
  • En verdensrekord oppført i Guinness Rekordbok
  • Kun tilgjengelig hos Samlerhuset!
  • Alltid 30 dager åpent kjøp - ingen videre forpliktelser

Bestilling medfører ingen videre forpliktelser, og du har som alltid 30 dager full returrett. Den historiske krigssølvmynten kan bli din for kun 4.950 kroner, frakt tilkommer. Om du ønsker å dele beløpet i 3 mindre, rentefrie rater à 1650 kroner kan du gjøre det ved bestilling.

Kun 1 % av krigssølvmyntene er bevart!
Ombord det britiske skipet SS City of Cairo, som ble torpedert av tyskerne midt i Atlanterhavet under andre verdenskrig, befant det seg en utrolig stor skatt med krigssølv. Av myntene funnet i skipsvraket, ble 99 % av sølvmyntene nedsmeltet av britiske myndigheter. For noen uker siden ble de resterende 1% av myntene frigjort og gjøres nå for førstegang tilgjengelig for samlere.

Ekthetssertifisert av verdensledende mynteksperter!
Som en ekstra garanti og tilleggsverdi for deg har amerikanske NGC (Numismatic Guaranty Corporation), et verdensledende uavhengig selskap som har spesialisert seg på ekthetssertifisering av mynter, forseglet og kvalitetskontrollert hver eneste mynt fra krigssølv-partiet for hånd. I tillegg leveres krigssølvmynten med et ekthetsertifikat og spennende historisk informasjon om skattefunnet. Dermed kan du være helt trygg på at mynten er en original fra  verdens dypeste skattefunn berget fra 5.181 muh.

For første gang i verden - vær rask!
For å sirke en rettferdig tildeling krigssølvmyntene av fordeles myntene etter "førstemann til mølla" prinsippet. Vi har kun et begrenset antall krigssølvmynter fra verdens dypeste skattefunn tilgjengelig! Bestill ditt eksemplar i dag!

Historien om verdens dypeste skattefunn!
Storbritannia kjempet iherdig i kampen mot Hitler under andre verdenskrig. For å bygge tusenvis av fly, tanks, kanoner og lønne og utruste millioner av soldater, var britene desperate etter å finne penger å betale med.

India var den gang en del av det britiske imperiet, og hadde enorme mengder sølv. Ideen var å erstatte alle indiske sølvmynter med mynter uten sølv og sende sølvet til England. Sølvet skulle brukes til å finansiere krigsinnsatsen mot Tyskland.

Tyskerne ville hindre alle slags leveranser til England. De angrep derfor allierte konvoier med krigsskip, ubåter og fly. Mest effektive var ubåtene. Tusenvis av skip og titusenvis av krigsseilere i konvoier på vei til England ble offer for tyskerne.


city-of-cairo-photo1

Sorry for sinking you – Good night.
1. oktober 1942 forlot et britisk handelsskip Bombay i India med kurs for Liverpool, fullastet med sølv, samt 311 besetningsmedlemmer og passasjerer. India var den gang en del av det britiske imperiet og skipet het SS City of Cairo.

37 dager etter at skipet forlot Bombay ble det torpedert av en tysk ubåt. Da befant skipet seg midt i Atlanterhavet mellom Afrika og Brasil. Nesten alle kom seg i livbåtene før skipet sank i havet. Da skipet var gått ned dukket den tyske ubåten opp til overflaten. Ubåtkapteinen talte til de overlevende med ropert, og sa de legendariske ordene som senere har gitt navn til titler og filmatiseringer. «Sorry for sinking you – Good night»

vlcsnap-error245

Gjenfunnet av Deep ocean search i i 2011
I 2011 greier selskapet Deep Ocean Search å lokalisere skatten med krigssølvet. Den ligger på 5.181 meters dyp, det samme som 17 Eifeltårn plassert på hverandre. Aldri har en skatt vært lokalisert dypere under havets overflate. Etter en lang juridisk prosess for å avklare eierskap, og takket være moderne teknologi som muligjør arbeider på et nærmeste umulig dyp, starter man å hente opp skatten i 2015. Arbeidet er så banebrytende at skattefunnet får sin plass i Guinness rekordbok som det dypeste skattefunnet i historien!

coins

Først for noen uker siden ble myntene frigitt. De har ligget i et sikkert hvelv under kontroll av den britiske regjeringen inntil nå. Nå kan du bli eier av en verdensrekord i ekte krigssølv!

Spesifikasjoner
Rekord:
Verdens dypeste skattefunn - mynten er berget fra 5.181 muh
Funnet:
Skipsvraket til SS City of Cairo
Pålydende:
1 Rupi
Konge:
Edward VII av Storbritanna
Utgivelsesår:
1903 - 1910
Metall:
91,7 % krigssølv
Diameter:
30,50 mm
Vekt:
11.66 g
Utgivelsesland:
Britisk-India