Dronning victoria 1/2 sovereign gullmynt

Vi har nå gleden av å kunne tilby vi en historisk og sjelden gullmynt fra 1800-tallets mest berømte monark. De siste årene har vi vært vitne til en enorm etterspørsel etter hennes gullmynter, spesielt blant britiske samlere, derfor er vi ekstra stolte av å kunne tilby en original og svært ettertraktet halv-sovereign til norske myntsamlere.

Dette kan du sikre deg:

◆ Historisk halv-sovereign utgitt under Dronning Victoria
Gullmynt med uvanlig skjold-motiv
◆ Inneholder hele 91,7 % gull
30 dager åpent kjøp – ingen videre forpliktelser!

Om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater, kontakt vår hyggelige kundeservice på telefon 66 81 15 00 så hjelper vi deg gladelig.

En historisk sjeldenhet i gull

Half-sovereign gullmynter er en relativt sjelden myntvalør. Det ble preget dobbelt så mange «hele» sovereign gullmynter sammenliknet med half-sovereign mynten du kan bli eier av i dag. Half-sovereign står for mindre enn 18 % av total opplaget for alle sovereign mynter noen gang utgitt, noe som gjør halfsovereign gullmynten til 5 ganger så mer sjelden enn de «hele» sovereignmyntene.

Uvanlig motiv på reversen

Half-sovereignmynten du kan sikre deg er preget mellom 1838 og 1886 viser det såkalte “Young Head”-portrettet. Gullmynten bærer et skjold på reversen, og ikke det tradisjonelle “George and the dragon” designet. I Storbritannia går disse gullmyntene under kallenavnet “Shield Back” og er svært ettertraktede blant samlere av historiske gullmynter over hele verden.

En av de mest attraktive myntene i verden 

Sovereign har alltid vært regnet som en av de mest attraktive myntene i verden. Etter hvert som det britiske imperiet vokste, økte også myntenes status. Under Dronning Victoria etablerte Storbritannia seg for alvor som den mektigste nasjonen i verden og sovereign ble en verdensledende gullmynt!

Vi anbefaler deg å være rask, hvis du ønsker å sikre deg en original gullmynt fra Dronning Victoria, som regjerte verdenshistoriens største imperium i nærmere 64 år.

Spesifikasjoner
Regent:
Dronning Victoria
Pålydende:
Halv sovereign
Utgivelsesår:
1838 - 1885
Metall:
91,7 % gull
Diameter:
19 mm
Vekt:
3,99 gram
Utgivelsesland:
Storbritannia